Този петък Вагнер ще звучи в музея 'Земята и хората'

OFFNews Последна промяна на 13 май 2022 в 13:08 890 0

Портрет на Вагнер

Снимка DEA / A. DAGLI ORTI/De Agostini via Getty Images

Портрет на немския композитор и поет Рихард Вагнер (1813-1883), дело на Джузепе Тиволи, около 1880 г.

Този петък, 13-ти май от 19,00 ч. в национален музей „Земята и хората“ ще звучат избрани оркестрови фрагменти от музиката на Рихард Вагнер. Концертът е под диригентството на маестро Петър Димитров и се провежда със специалното участие на Йоана Буковска.

На концерта ще бъдат изпълнени фрагменти от най-забележителните опери на композитора, от празничната увертюра към операта "Забранена любов", романтичната "Летящия холандец" до трагичния "Траурен марш за смъртта на Зигфрид". Публиката ще може да се наслади и на фрагменти на изпълнената с философска надежда "Смъртта на Изолда"

Вагнер, труден за разбиране, но обичан от поколения ценители на класическата музика, остава един от най-ярките композитори, чиито творби никога не оставят публиката равнодушна. Ако все още не сте подвластни на нейния изключителен заряд, сполучливата компилация на маестро Димитров ще ви направи ценители на изкуството на композитора за цял живот.

Билети могат да бъдат да бъдат запазени предварително на 0889 908 2346 или закупени преди концерта на мястото на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови