Станете част от безкрайния танц на живота на Киномания

ОFFNews 18 ноември 2015 в 14:21 1760 0

Днес от 19:00 часа в Зала 1 на НДК Киномания ще представи филма “Животът е един безкраен танц”, придружен от концерт-спектакъл на триото Sentimental Swingers с Биг Бенд Брас Асоциация.

На сцената ще оживее атмосферата от романите на Фицджералд и на най-вдъхновяващите музикални моменти от 30-те, 40-те и 50-те години на миналия век.

Билети могат да се купят от Билетен център - НДК, както и от Ticket Portal на цени от 15 и 20 лв., а за студенти и пенсионери цената е 5 лв. (без местата от 20 лв.). Събитието е по повод петия рожден ден на музикалното трио. 

"За първи път ще пеем с биг бенд. Преживяването е невероятно, а този концерт е подарък не само за публиката, но и за самите нас. Надяваме се, че ще дойдат любители на киното, меломани, хора, които обичат да танцуват. Част от оркестрината в залата е приспособена за дансинг, а гости ще бъдат танцьорите от школата Lindy Hop Bulgaria. Следва нещо като суинг хепънинг във фоайето пред залата, където диджеите от The Smugglers Collective ще пускат суинг. Все пак първопричината за този празник е филмът. Посветен на последните 40-50 години от живота в България, той няма претенции да е исторически. Разказът върви през нашите усещания, спомени от детството, когато у нас имаше социалистическо управление, за промените през 1989 г. и за прехода. Това е разказ за поколението, което остана в България след падането на Берлинската стена, когато много наши връстници напуснаха родината. И до днес младите заминават в чужбина и в това няма нищо лошо. Но ние сме тук и както казва Мишо Йосифов, опитваме се да живеем нормален живот в една недотам нормална обстановка", разказва една от певиците пред БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews