София Йончева и Пласидо Доминго ще пеят пред "Св. Александър Невски"

OFFNews 21 януари 2021 в 11:10 4607 0

На 31 август 2021 година в София ще се случи грандиозно оперно събитие, която ще зарадва почитателите на класическата музика у нас. Световноизвестният оперен певец Пласидо Доминго и оперната прима София Йончева ще пеят пред катедралния храм "Св. Александър Невски".

Концертът, включващ арии от велики оперни произведения, ще бъде съпровождан от Софийската филхармония под палката на маестро Найден Тодоров.

Организатор на галаконцерта е компанията SY11 Events.

„Във времената, в които живеем, бих искала този концерт да донесе вдъхновение на моите сънародници и да даде един нов импулс в българския културен живот. Бях много щастлива, когато през миналата година пях в Античния театър в моя роден Пловдив. Била съм на различни сцени, пред различна публика, но усещането да си у дома е несравнимо! За мен като българка е особена чест да пея пред един от символите на нашата столица - катедралата „Свети Александър Невски“. Вълнението да направя това именно с Пласидо е изключително и му благодаря за приетата покана!", споделя София Йончева.

На днешната дата Пласидо Доминго празнува своя 80-ти рожден ден.

„Не мога да повярвам на това, което ми се случи. Не съм и мечтал толкова години да имам възможността да споделям с публиката любовта към оперното изкуство, към музиката. Оценявам щедростта на съдбата и съм благодарен за подкрепата на публиката, признанието, което получавам от нея, от моите колеги. В живота си съм имал и щастливи и трудни моменти, но винаги публиката ми е давала сили да продължа. Да се чувствам необходим!“, споделя Доминго.

Концертът на 31 август ще започне в 20.00 часа. Билетите са на цени от 50 до 250 лева. Ще бъдат пуснати в продажба и ограничен брой ВИП билети, които включват специален подарък за меломаните на цени от 300 лева. Всички билети ще са в продажба от утре в мрежата на касите на Изипей или онлайн на www.epaygo.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови