Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

“Рисувани стихове в музика” ще очароват посетителите на ХХ “Салон на изкуствата”

OFFNews 19 май 2015 в 18:58 1782 0

Уникалният проект “Рисувани стихове в музика” ще покори за пет дни Мраморно фоайе на Националния дворец на културата в периода 20 -25 май 2015 г.

Събитието е част от XX "Салон на изкуствата” и представлява симбиоза на изкуствата - комбинация между цветове, тонове и думи, обединени в послание, включва утвърдени творци и млади таланти (Владимир Пенев – живопис; Васко Василев– колажи и Георги Мархолев – музика).

Спектакълът ще бъде открит от 19:00 часа на 20 май и поставя началото на изложба на Владимир Пенев и Васко Василев, стихове от Любомир Левчев, Борис Христов, Константин Павлов, Пеньо Пенев и Христо Фотев в изпълнение на актьора Пламен Манасиев.

Ще има и авторски рецитал от поетите Тома Марков, Благовеста Пугьова, Стефан Икога и Иван Димитров. Ще бъдат представени и авторски песни по стихове на Любомир Левчев, Пеньо Пенев, Борис Христов и Георги Мархолев, както и диск с песни на Мархолев, илюстриран с картини на Владимир Пенев, озаглавен “The Fаll Of The Rain” (Падането на дъжда), част от едноименната му рок - опера.

Специално за посетителите ще бъде прожектиран клип по песента му в съавторство със Стефан Корадов „Плаващ ресторант” по стихотворението на Борис Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!