Приключенията на Самюъл Джаксън в София

Калоян Константинов 22 юни 2016 в 21:05 21651 4

Снимка Самюъл Джаксън

Самюъл Джаксън публикува тази снимка във Фейсбук на 11 юни.

Известно е, че през последните няколко седмици световноизвестната филмова звезда Самюъл Джаксън гостува в България за снимките на филма "Hitman's Bodyguard".

Освен в студиото "Ню Бояна" Джаксън снима и в няколко различни части на столицата - от президентството до панелките. Понякога пък сяда и да се наслади на традиционната българска кухня.

През цялото време актьорът редовно публикуваше във Фейсбук страницата си свои снимки от града ни, като последната от тях е от вчера, 21 юни. 

Решихме да проследим престоя на звездата в България и коментарите ѝ във връзка с нея, някои от които са доста забавни. 


Снимката от 21 юни е придружена с пояснението: "Света София". Под нея, разбира се, има стотици коментари от българи и други хора, като един от тях даже кани актьора на по бира.


Тази снимка е от 11 юни и е придружена с обяснението, че в момента, ако не се лъже, артистът снима в софийските гета. Тук преводът може и да ни убягва малко, но точните му дума са: "Shooting in da Sofia Projects I believe".

Проверихме значението на думата "projects" в жаргонния речник и открихме следната дефиниция: "Обикновено това е група от мръсни сгради, построени за ползване от много бедните или бездомни хора. Гетата/projects са опасни, много мръсни и пълни с престъпници, дилъри, сводници и проститутки". 

Ех, г-н Джаксън, само да знаехте реалността, не бихте ни обидили по този начин. Но Ви прощаваме, не сте виновен, че половин България прилича на порутено комунистическо гето.


Тук виждаме актьора на 9 юни, намиращ се на покрива на "квартал на работническата класа". Доколкото мога да преценя, това е един от хубавите софийски квартали, който не знам доколко се води работническа класа, но на Самюъл сигурно му се струва стъпка над гетата от горната снимка.


За "Александър Невски" няма никакво пояснение освен че е локацията му за деня, 5 юни, и не мисля да се правя на интересен с допълнителни коментари.

Снимката пак е от 5 юни и предполагаме, че пак е от София, съдейки по покривката. Менюто предлага агнешка главичка, агнешки чревца в масло, агнешка карантия, задушена с лук и мента.

"Хммммм, никога не съм виждал подобни неща в меню. Никога!" - гласи краткият коментар на Джаксън. 

Добре дошли на Балканите. Тук ще насоча гнева си към тесногръдите коментиращи под снимката (чужденците по-точно), които го съветват да бяга с 200 от заведението и да иде да яде "Макдоналдс"... Вие сериозно ли? "Макдоналдс"? 

Българите обаче много добре си го съветват да не се диви, а да яде, и много по-лоши неща има на тоя свят (например много от френските сирена, или разложената исландска акула, или слюнката от лястовица в Китай). 

Мисля, че всички видяхме тази снимка. Датата е 4 юни. 

Последната е от 3 юни и за нея актьорът пише: "Добре дошли в София, България! Хубаво и горещо посрещане!" 

Надяваме се да му е харесало в България и да е разширил своите гурме познания, както и да се върне скоро за по едно, ще накарам мама да му сготви мусака и сарми, да го видим тогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

22.06 2016 в 23:30

'P.S. Самюел няма перчем. Гол е кат Камен Връх."

Знам бе, Мистър Джаксън е ГИГАНТ!
Аз съм луд фен..

11480

3

Plagiat

22.06 2016 в 23:13

P.S. Самюел няма перчем. Гол е кат Камен Връх.

11480

2

Plagiat

22.06 2016 в 23:09

Кви приключения видяхте????
Ракия със скорпион вътре?
Малки кученца на шиш?
Че то и в истинската текила има червеиец....
Джексън си е пич. Не го преекспонирайте.
Ае ся. С.Л. С.Л ама Джексън?

77927

1

El Commandante

22.06 2016 в 22:08

Харесвате ми много!
Четете кво ви се казва и тоя път сте внимавали с преводите.
Браво на вас! :):):)

А С.Л.Джаксън да не мрънкя много за агнешките чревца да не го пратат във Филипините, да видиш ти батко традиционна кухня да ти се накъдри перчема...