Представяне на детската книжка “Истории от големия двор” с оригинални илюстрации на 22 октомври

ОFFNews 17 октомври 2014 в 13:55 3079 0

От 22 октомври до 27 ноември SOHO ще ви представи въображението на Яна Казакова, разгърнато в 28 изпъстрени с моливи илюстрации в изложбата "Молив".

Във вечерта на откриването, между 19:00 и 21:00 часа, ще имате възможност да си поговорите с авторката за цветния й свят под звуците на подходяща музика и пийване.

Вдъхновението си Яна намира в животните, планината, морето, скалите и снега, излива го в творбите си и го насочва към децата. Защото за разлика от възрастните, малчуганите не са ограничени в мисленето си и нямат нужда от обяснения защо нещо е нарисувано по даден начин.

Освен картините Яна, Иван Раденков и Александър Маринов ще покажат и разкажат историята на едно охлювче на име Арко и таралежчето Алкау. Те се зараждат във въображението на малкия Явор, чиито баща - писателят Иван Раденков, създава десетки истории, за да доразвие фантазията на детето си в тези първи мигове на съзидателност. В последствие, когато двамата виждат въображаемите си приятели на скицника на Яна, едновременно възкликват, сякаш виждат отдавна загубен приятел: „Аррррркооооо!... Алкаууууу!“.

...и така се ражда нещо красиво - първата книжка от поредицата „Истории от големия двор“.

Адресът на събитието е SOHO, ул. Искър №4.

Вход: свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!