Порция Брадли Купър с щипка вдъхновение в „Повелителят на кухнята“

Кристина Кордова 16 март 2016 в 20:11 4135 0

Кадър от „Повелителят на кухнята“.

Макар че ще се прожектира само веднъж на тазгодишния София Филм Фест, „Повелителят на кухнята“ е една от лентите, които заслужават нашето внимание. Той е не повече и не по-малко от това, което очаквате да видите, но е много вероятно, показвайки ежедневието на един истински кулинарен гений, да ви вдъхнови.

Лентата на Джон Уелс е лишена от излишна помпозност и детайлност на картината, защото целта му е да играе не с окото, а с ума ви. Очаквайте само бруталната реалност и напрежение, които стоят зад извисяването на гения. Брадли Купър първо ще крещи в лицето ви, после ще ви приготви най-невероятното блюдо (което не сте виждали дори и на снимките на приятелите си във Фейсбук), което сетне ще разбие в стената, без да му мигне окото.

Като истински професионалист, взимащ пример за ролята си от култовия и страшен Гордън Рамзи, той ще ви дръпне за ревера, за да ви покаже безкомпромисността, нужна на главния готвач. Ако пък самите вие имате амбиция към кулинарията, то внимавайте тя да не попадне под острието на също толкова безжалостния му нож, защото няма да видите нищо повече от самата истина за случващото се в професионалната кухня.

Героят на Купър, освен добър готвач, е и бивш наркоман, провалил кариерата си заради наркотиците и високомерието си. След като се изчиства и загърбва лошите навици, той се завръща в Лондон, решен да изкупи греховете си, като оглави ресторант от световно ниво, с който се надява да получи трета звездa "Мишлен": най-високото звание в кулинарията. По пътя обаче го очакват не едно и две предизвикателства, сред които редовните любов, предателство и най-вече – още една любов.

„Повелителя на кухнята“ не е просто филм за храна, а за изкуството да създаваш и гения да вдъхновяваш. Педантичността и перфекционизмът на Адам Джоунс излиза от големия екран, за да достигне до „големия“ зрител, за да ни научи, че животът трябва да бъде гурме за ценители, което да консумираме на малки хапки, за да му се насладим напълно.

Може да направите своята резервация за „Повелителят на кухнята“ на 27-и март от 16:00 часа в Дома на киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови