"Полярен ден" на 20 август в Националния природонаучен музей

ОFFNews 19 август 2014 в 17:11 3511 0

В рамките на честванията по повод 125-годишния юбилей на Националния природонаучен музей при БАН Асоциацията на младите полярни изследователи ще участва с разнообразна антарктическа лекционна програма и творческо ателие за най-малките.

На 20 август младите учени ще разширят познанията на посетителите относно животинския свят в Антарктида, екосистемите в леда, приликите и разликите между Арктика и Антарктика, както и какви природонаучни изследвания са правени от българите в Антарктида.

Децата могат да се включат и в творческото Полярно ателие, където да решават забавни полярни тестове, да рисуват или правят от пластилин пингвини, тюлени и китове, а най-добрите творци ще получат награди и грамоти „Млад полярник”.

От 16:00 часа започва първото по рода си научно казино "Кристал", с което Асоциацията на младите полярни изследователи се включва и в честването на Mеждународната година на кристалографията, обявена от UNESCO.

Д-р Петко Петров от музея "Земята и хората" също се присъедини към честванията на рождения ден на Природонаучния музей с лекция „Интересното в "обикновените" неща около нас", ще има демонстрации с опити, в които може да се включи всеки смелчага.

Вечерта в 20:00 часа Боян Петров, покорителят на три осемхилядника, ще разкаже за изкачването си на страховития К2.

До 24 август във фоайето на музея продължава и благотворителната изложба с антарктически фотографии на Иглика Трифонова. Целта на изложбата е събиране на средства за изготвянето на пилотна програма на музея, в която да бъдат използвани интерактивни методи на представяне на научната информация.

Пълна програма за всички дни на музейните чествания могат да бъдат намерени на страницата на Националния природонаучен музей.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх