Quantcast

Поканиха 683 цветнокожи и жени да станат жури за "Оскар"-ите

Специалисти коментират, че не всички номинирани са заслужили честта

ОFFNews Последна промяна на 30 юни 2016 в 14:53 2971 5

След като две поредни години нямаше нито един номиниран чернокаж за наградите "Оскар", настроението в Холивуд и сред публиката взе да става взривоопасно и обвинително - защо в Американската филмова академия, чиито членове гласуват номинациите, е пълно предимно с бели мъже?

В резултат на това президентът на Академията - Шерил Буун Айзъкс, обеща да се вземат мерки до 2020 г. жените и етническите малцинства да съставляват половината от членовете ѝ, които в момента са около 7 хил.

Първите крачки в тази посока вече са направени, пише "Контакт мюзик", като посочва, че Академията е поканила 683 професионалисти от сферата на киното да станат членове и да могат да гласуват на следващите номинации за "Оскар".

Всички те са или жени, или цветнокожи. 

Сред тях са Ема Уотсън, Идрис Елба и Джон Бойега. В списъка освен актьори има и 283 режисьори, сценаристи, кинематографи, продуценти и т.н. от 59 страни по света. 

Поканата обаче не значи, че задължително всички, удостоени с честта, ще приемат. Но дори да приемат, белите мъже ще си останат доминиращи, поне засега, в Академията - бройката на жените ще скочи до 8%, а на цветнокожите - на 11%.

Специалисти в сферата обаче коментират, че не всички номинирани са заслужили честта все още. Те посочват, че повечето от поканените за членове на съюза са заслужили професионалисти, но има много сред 683-те, които все още нямат значими успехи в киното, каквото изискване има, за да станеш член на престижната група.

Те изтъкват, че макар и с голям талант и бъдеще, артисти като Джон Бойега например, както и други, към този момент нямат роли, които да са ги отличили с нещо изключително, и поканата им е прибързана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9709

5

Маргарит

30.06 2016 в 16:13

Докато се опитват да бъдат полит- коректни и прочее педераски неща, няма да видим хубаво кино скоро.
Само тук-таме по някой 88 епизод от сагата за не знам кой си или по романа на другия.
А, и 153 серия по някой комикс.
Ама ще се гласува полит- коректно.

Няма ли и други омерзени ;-)

25215

4

Лопе де Вега

30.06 2016 в 15:59

Драги Професоре, доколкото Конго обяви война на исляма, тона сигурно значи, че там няма канибали. Надявам се да не греша.

Поздрав!

25215

2

Лопе де Вега

30.06 2016 в 15:32

Ами педерасти! Джендери-бендери? Лизни-близни? Останалите разновидности?

Колко са истинските американци, неизвестно защо наричани индианци?

Този свят отива на провала!

Поздрав!

8155

1

Ivo Marinov

30.06 2016 в 15:11

А какво правим с общноста на маорите?! Те права нямат ли? Расисти!