Победителят от СФФ "Безбог" на голям екран от 5 май (трейлър)

ОFFNews 03 май 2017 в 12:30 4529 0

Големият победител от 21-вото издание на "София филм фест", носителят на „Златен леопард” от Локарно и на още 25 международни награди "Безбог" от режисьора Ралица Петрова ще бъде представен лично от нея на премиерата си на голям екран на 5 май от 19:00 часа в Дом на киното.

Лентата е снимана в България и представя живота на пристрастената към морфин Гана. В отдалечено провинциално градче тя се грижи за възрастни хора с деменция, като междувременно търгува с личните им карти на черния пазар.

Тя издържа своята майка, с която почти не разговаря. Във връзката с приятел-автомонтьор също не присъства любов – интимността е сведена до пристрастеност към морфин. Като че ли нищо не докосва съвестта на Гана.

„Струва ми се, че непрофесионалният актьор, чийто живот е близък до този на персонажа, придава повече дълбочина на филма. „Безбог” разкрива емоционалната болка на българското общество и за мен беше много важно да покажа как тази болка е изобразена върху лицата на актьорите. Те са много по-смислени в своето безмълвие в сравнение с това, което щях да изкарам от който и да е актьор или актриса, играещи идеята. Предпочитам да гледам как хората „са”, а не просто как „изглежда, че са”. Разбира се, зависи и от вида история. Тук имаме простичък сюжет и чрез този подход успях да създам повече напрежение”, споделя Ралица Петрова пред Cineuropa.org.

На специалната прожекция на 5 май гостите на киното ще имат възможността лично да разговарят с Петрова, както и с продуцента - Росица Вълканова.

Вижте официалния трейлър на филма в следващото видео:



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл