Първи кадри от "Дунав Ултра" на Дни на предизвикателствата

ОFFNews 09 ноември 2016 в 16:21 3701 0

Готов е официалният трейлър на документалната продукция със заглавие “Дунав Ултра – Филмът”, посветен на популяризирането на велотуризма по поречието на Дунав и веломаршрута "Дунав Ултра", следващ северната граница на България.

На 13 ноември трейлърът ще има своето официално представяне пред публика в рамките на фестивала за екстремни спортове и приключения Дните на предизвикателствата - в неделя от 17:15 часа в аулата на УАСГ.

В края на това лято се състоя необичайно спортно изпитание-риалити. “Дунав Ултра 3: River Monsters” е името на кампанията на 682-километров маратон в подкрепа на велотуризма по поречието на Дунав. Изпитанието премина по едноименния веломаршрут "Дунав Ултра", следващ поречието на река Дунав до Черно море в рамките на българската граница.

На 20 и 21 август 2016 г. четирима атлети-аматьори стартираха в опит да изминат за по-малко от 48 часа разстоянието от най-северозападното населено място на България - с. Куделин, до най-североизточното населено място - с. Дуранкулак, изминавайки дистанцията на веломаршрута "Дунав Ултра", редувайки бягане (40 км) с каране на велосипед (640 км). 

Трима от тях успяха да се справят и да завършат в 48-часовото ограничение (47:24 часа), като посветиха постижението на популяризирането на туризма в Дунавския регион и Северния район на България.

Снимачен екип проследи подготовката и засне подробен видеоматериал с основните мотиви на участниците, както и най-интересните и драматични моменти по време на самото изпитание. На 13 ноември ще бъдат представени първите кадри от него. Нестандартна кампания пък осигури финансиране на част от продукцията.

Финансирането на “Дунав Ултра – Филмът” беше поверено в ръцете на феновете, давайки възможност на всеки желаещ да подкрепи осъществяването му, да закупи оригинален "Buff" с визията на кампанията.

По време на Дните на предизвикателствата от 11 до 13 ноември всеки желаещ ще може да се снабди със специалния "Buff" и на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови