Очаквано: The Force Awakens счупи рекорда по приходи за първи уикенд

OFFNews 21 декември 2015 в 09:57 6539 13

Малко след като Джей Джей Абрамс се съгласява да режисира новия филм за Star Wars - The Force Awakens, той отива на среща с директора на "Дисни" Робърт Игър, който му казва "Гледай на това като на филм за 4 млрд. долара". Това е и цената, която компанията е платила на Джордж Лукас, за да купи правата върху култовата поредица.

Едва ли има изненадани, че новият филм, който разказва какво се е случило в далечната Галактика 30 години след "The Return of the Jedi", счупи рекорда по приходи за първи уикенд кината, пише WSJ. 

В САЩ "The Force Awakens" е спечелил 238 млн. долара в първите дни след премиерата си и така подобри рекорда на "Jurasic World" от юни тази година, който беше 208 млн. долара.

В кината извън САЩ "The Force Awakens" е спечелил 279 млн. долара.

Печалбите на филма може да ви се струват космически, но любопитен факт, е че огромният китайски пазар не влиза в статистиката, тъй като филмът там ще се излъчи чак в началото на следващата година. Тогава числата вероятно ще нараснат още повече.

Със сигурност от "Дисни" са направили правилната сметка и 4-те млрд. долара инвестиция в правата на филма ще бъдат избити съвсем скоро.

След по-малко от година ще видим в кината и изцяло нов филм от далечната Галактика, озаглавен "Rogue One". Той ще разказва историята на бунтовниците, откраднали плановете на "Звездата на смъртта" и за които се споменава, че са дали "множество жертви" в класиката "A New Hope".

През 2017 и 2019 г. ще видим съответно 8-ма и 9-та част от поредицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!