''Образцов дом'' се нарича изложбата на фотографа Ясен Григоров

OFFNews 14 юли 2021 в 12:39 2512 0

"Образцов дом" - така се нарича фотографската изложба на Ясен Григоров, която ще бъде открита на 21 юли в галерия КО-ОП.

Предстоящата изложба е интимно завръщане към корените. Илюстрирайки ефектите от дългогодишната сложна социално-политическа ситуация в България, той се изправя срещу чувствата си на антипатия към родната си страна през обектива на документалист, завръщащ се към среда, изпълнена със спомени от детството.

Ясен Григоров напуска България през 2017 г., за да преследва своя занаят и кариера в Лондон. През последните четири години срещите му с различни хора от цял свят и от всички обществени положения го вдъхновява да преосмисли и упрекне чувствата си на срам и предубежденията си около обществото, в което е израснал.

Този процес кулминира с завръщането му в регионите, където последиците от социално-политическия климат, от който бяга преди години, се усещат най-силно, за да изследва как хората живеят с реалностите на едно клептократично правителство в европейската държава, която последна се отвръща от комунизма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови