Нощта на музеите в Пловдив повдига завесата на концерта "Властелинът на пръстените"

OFFNews 11 септември 2014 в 19:32 5444 1

По време на нощта на музеите и галериите в Пловдив със специален пърформанс ще бъде загатнато какво ще види публиката по време на концерта "Властелинът на пръстените", който ще се проведе на 5 декември в зала "Арена Армеец" в София.

Представлението ще се проведе на 12 септември и е подготвено от организаторите на концерта. В него ще има жива музика и герои от "Властелинът на пръстените". Очаква се петима музиканти ще представят малка част от музиката от филма на няколко различни локации в центъра на града, като така ще подготвят хората какво да очакват от концерта, който ще се проведе в столицата.

По време на концерта "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", който ще се проведе след 3 месеца, над 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с картината.

Прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда. Швейцарският диригент Давид Райц и примата на Кралската опера в Лондон - Розалинд Уотърс ще ни отведат на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР.

Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза.

Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да води симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР. Концерт-майсторът от Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави.

Събитието в Арена Армеец на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Националното радио, която върви под надслов „Властелинът на ефира”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!