„Непознатото момиче” на братя Дарден излиза на голям екран на 2 юни

ОFFNews 30 май 2017 в 17:40 5603 0

„Непознатото момиче” на Жан-Пиер и Люк Дарден („Детето”, „Розета”, „Два дни, една нощ”), който беше представен с голям успех на 69-тото издание на фестивала в Кан излиза на голям екран в България на 2 юни.

Филмът проследява историята на д-р Джени Дейвин (Адел Хенел), работеща в малка клиника, която се включва в разследването на смъртта на една непозната девойка. Скоро тя осъзнава, че е единствената, която се интересува от истината.

Джени е млада лекарка, която има сериозен проблем. Тя се чувства виновна, защото малко след като е отказала да лекува момиче, то умира. Тя разбира, че полицаите по никакъв начин не могат да идентифицират починалото момиче, затова решава на всяка цена да открие името му, за да не бъде погребано анонимно и да не изчезне, сякаш никога не е живяло.

Жан-Пиер Дарден разказва за филма: "Още в началото в главите ни се въртеше персонаж на млада лекарка, която се казва Джени. Говорихме си за нея от години. Искахме да бъде докторка, която е отговорна за смъртта на непозната за нея млада жена и иска да разбере името й, за да не си отиде анонимна".

Жан-Пиер Дарден е роден през 1951 г. в Енгис, Белгия.

В началото на творческия си път в киното той е професионален актьор, а неговият брат Люк (роден през 1954 г.) следва философия.

През 1975 г. двамата основават продуцентската фирма „Devires”, а през 1981 г. – фирмата „Films Derives Production”.

Те снимат документални истории на видео, но стават известни предимно с работата си в игралното кино.

Братята Дарден печелят два пъти „Златна палма” в Кан – с филмите си „Розета” (1999) и „Детето” (2005).

През 2008 г. на същия фестивал те получават и приза за най-добър сценарий за „Мълчанието на Лорна”.

„Непознатото момиче” беше представен премиерно в конкурсната програма на Кан ’16.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови