Насо Русков - гост в "Хляб и мармалад" на OFFRoad radio

Борислава Славова 23 юли 2012 в 14:47 7535 1

Насо Русков. Снимка: www.myspace.com/babyfaceclan
Насо Русков. Снимка: www.myspace.com/babyfaceclan

Атанас Илиев Русков, известен в артистичните среди просто като Насо, е известен радиоводещ, талантлив поет и изключителен шоумен, основател на българската ъндърграунд група Babyface Clan.

Наред с бандата Babyface Clan музикантът свири и в други проекти, един от които Leepra de Luxe

През 1999-а Насо става радиоводещ в Тангра Мега Рок. Малко след това заминава за Лондон, заедно с китариста на Babyface Clan-Иво Стоядинов (Чарли), където двамата основават група под името Imbeciles & the Poison Umbrella.

Следват редица сценични участия, които по-късно Насо редува с новата си работа. По предложение на негов приятел (Андрей Владов) Русков започва да работи в българската секция в ВВС. Там той прави технически обработки на репортажи и е писал "Лондон в 120 секунди".

След завръщането си в България музикантите не забавят участията си на сцена. Заедно с Panican Whyasker и Анимационерите Babyface Clan правят общ концерт. Освен това бандата подгрява пърформанса на култовата британска група Stereo MCs в София. И пак същият Насо Русков, но с друг проект-Imbeciles & the Poison Umbrella, подгряваше първото участие на Placebo в България.

Дали групите с участието на Насо Русков са успешни? Със сигурност. Проектът Babyface Clan е една от първите рок алтернативни банди, които събраха в едно рока, пънка и електрониката. И въпреки, че бандата прави дълги творчески паузи, винаги продължава да е на върха.

Другият проект на Насо Русков Imbeciles & the Poison Umbrella също добива популярност. Фактът, че Placebo избира тази банда за своя подгряваща група на редица други свои концерти, говори достатъчно за пробива на българските музиканти.

Какво се случва сега с тези банди и какво да очакваме от тях - разберете днес, когато гост в предаването на Румен Янев "Хляб и мармалад" ще бъде артистичният Насо Русков.

Началото е 19 часа, а мястото-OFFRoad radio.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!