Мистична музикална разходка с Irfan в София

ОFFNews Последна промяна на 24 октомври 2016 в 13:14 4322 0

Ирфан.

Традиция е за уърлд/фюжън магьосниците Irfan да изнасят голям и красив концерт наесен в София. Тази година избраната датата е 10 ноември, а мястото – club "Mixtape 5".

След изключително успешно турне из специализираните европейските фестивали за етно, уърлд, средновековна и готик музика (Wave Gotik Treffen - Германия, CastleFest - Холандия, Festival-Mediaval - Германия, Voice of Nomads - Русия) и редица самостоятелни концерти Irfan се завръщат в София за специален концерт преди края на годината.

Билетите са на цена от 8 лв. от "Ивентим" и 10 лв. в деня на събитието на входа. Вратите отварят в 20:00 часа, като няма да се допускат лица под 18 г.

Група Irfan се ражда в София през 2001 г. Името им е добре познато за меломаните не само у нас, но и по света. Калейдоскопичната им музика съчетава хипнотични мелодии и ритми в специфичен електро-акустичен уърлд фюжън, повлиян от сакралните и фолклорни музикални традиции на Балканите, Анатолия, Близкия Изток, както и от музикалното и духовно наследство на Византия, Средновековна Европа и античния средиземноморски свят. Черпейки сила и вдъхновение от българските си корени, групата вплита духа и хармониите на традиционната музика на Евразия в атмосферични електронни звукови пейзажи и неравноделни ритми.

В целостта си звукът им носи дълбочините на една своеобразна аудио-археология, която изследва изгубеното предисторическо универсално музикално наследство в пластовете на времето. Резултатът от тази комбинация е един уникален и оригинален уърлд фюжън, в който стилистиката на нео фолка и етериъл уейва, ориенталския мистицизъм, балканските мотиви и средновековната романтика разцъфтяват в един обаятелно красив кристален звук.

През 2015 станахме свидетели на издаването на третия албум на Irfan - "The Eternal Return", който се появи цели 8 години след предшественика си "Seraphim", докато междувременно групата предприе най-интензивния концертен период в историята си. Сега музикантите вече работят и по нова музика, а софийската публика ще може да се наслади на някои от най-новите, още неиздавани композиции на Irfan. Пътешествието продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови