Легендата Ал ди Меола се завръща в Бургас

OFFNews Последна промяна на 19 октомври 2016 в 18:10 5229 1

Снимка Община Бургас

Георги Динев (вляво) подарява през 2009 г. своя картина на Ал ди Меола

Легендарният китарист и джазмен Ал ди Меола се завръща в Бургас седем години след първия си концерт в морския град, информират от Община Бургас.

Музикалното събитие през 2009 г. беше в бургаската опера, а по това време там беше подредена изложбата "Джазопис" на художника Георги Динев. Като почитател на музиканта, той свали от стената една от своите картини, озаглавена "Петък вечер в Сан Франциско" и му я подари.

Седем години след първата визита, Ал ди Меола отново се завръща с концерт в Бургас - на 1 ноември, пак в Операта. В морския град ще е първият от двата му концерта в България, част от турнето "ELYSIUM & MORE UNPLUGGED“. В Бургас, Ал ди Меола идва след концерт в Полша, а на следващата вечер – 2 ноември, ще гостува и във Варна.

За вече близо 40-годишната си кариера, Меола е издал внушителен брой соло албуми. Първият от тях "Land of the Midnight Sun"излиза през 1976 година, а в него участие взимат имена като Чък Кария, Стенли Кларк, Джо Пасториъс. Оттогава дискографията му набъбва с над 30 заглавия, последното от които - Elysium, излезе миналата година. Експериментатор и виртуоз, Меола не спира да изненадва феновете си с търсения из стиловете фламенко и танго, музиката на Близкия Изток, Бразилия и Африка.