Маестра Любка Биаджони поставя "Травиата" на "Св. Валентин" в НДК

ОFFNews 11 февруари 2016 в 18:30 3763 0

Маестра Любка Биаджони.

Маестра Любка Биаджони разкри детайли около своята нова оперна постановка „Травиата” от Джузепе Верди, която ще се състои на 14 февруари 2016 г. от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК. 

Това се случи на специална пресконференция, в която участие взеха и директорът на НДК Мирослав Боршош, италианското сопрано Марта Торбидони, тенорът Михаил Михайлов и баритонът Антон Керемидчиев.

В ролята на Виолета в постановката на Любка Биаджони е италианското сопрано Марта Торбидони, която в момента прави изключително успешна световна кариера и е носителка на наградата “Пучини” за 2015 г. В ролята на Алфредо ще видим талантливия млад тенор Михаил Михайлов, а в ролята на Жорж Жермон - световноизвестният баритон Антон Керемидчиев. Заедно с тях на сцената ще излязат и солистите: Даниела Панчевска, (мецосопран), Снежина Куманова (мецосопран), Александър Баранов (тенор), Владимир Саздовски (баритон), Илия Илиев (бас), Пламен Кумпиков (бас), Димитър Сашев (тенор) и Хор и Оркестър на „София Симфоникс”, с концертмайстор Калина Христова.

“С тези солисти ще представим една “Травиата”, която е близка до публиката. Няма да е една обикновена “Травиата”, каквато сте свикнали да виждате. При мен оркестърът винаги е на сцената, заедно със солистите”, загатна Маестра Биаджони.

Тя подчерта, че за нея хармонията между диригент, оркестър и солисти е един от най-важните аспекти от проектите, които създава и публиката ще усети това в Зала 1 на НДК. “Дишаме заедно, радваме се заедно и тази радост искаме да я предадем на хората”, категорична беше Биаджони.

“Изключително се радвам да бъда тук, защото интересът на публиката е солиден и нейната топлина е много зареждаща”, каза Марта Торбидони. Тя вече неколкократно е идвала в България, благодарение на поканите и съдействието на Маестра Биаджони.

“С Любка Биаджони работя заедно от 2008 г. и нашата работа винаги е била много ползотворна, свързана с много хубави изживявания на сцената. Тя се стреми винаги към хармонията между участниците - една подробност, на която на много места не се обръща достатъчно внимание, а е от изключителна важност”, подчерта Антон Керемидчиев.

“За един млад изпълнител е стряскащо, когато насреща си има диригент, който е наполовина италианец, говори перфектно немски и знае партитурите си наизуст, защото това не ти позволява никога да направиш грешка. Веднъж, когато свикнеш да работиш по този начин, пътят от това да си току що завършил студент и да си професионален артист доста сериозно се скъсява”, каза тенорът Михаил Михайлов.

Точно на Деня на влюбените – „Свети Валентин” почитателите на нейния неподражаем стил на представяне на оперни спектакли, в които музикантите също са на сцената заедно със солистите ще имат удоволствието да видят една от най-прекрасните истории за любовта, тази на „Травиата”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови