X Advertisement

"La Traviata" с Любка Биаджони с дебют в НДК на 14 февруари

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2016 в 15:52 2527 0

"La Traviata" с диригент Любка Биаджони ще бъде представена на 14 февруари (неделя) от 19:00 часа в Зала 1 на Националния дворец на културата.

Солисти на сценичната опера ще бъдат Марта Торбидони – сопран, Михаил Михайлов – тенор и Антон Керемедчиев – баритон. Самата Любка Биаджони не е само диригент. В нейните оперни спектакли тя се грижи за режисурата, декорите, костюмите и дирижирането.

Цените на билетите са: 20, 30, 40 и 50 лв. и могат да бъдат намерени на касите на Билетен център - НДК и Ticketportal.

Любка Биаджони започва да поставя сценични опери от 2007 г. във връзка с развитието и успеха на Херенкимзее фестивал, който създава заедно със съпруга си през 2000 г.  Първата сценична опера в нейн стил по време на фестивала е точно "La Traviata". Този тип постановки бързо печелят популярност в Германия. Това я вдъхновява да продължи с оперите "Набуко", "Манон Леско", "Риголето", "Ариадна от Наксос", "Селска чест".

Тези опери са поставяни в Кимзее, на фестивала “Класик ам зее” в Нюрнберг, както и в Софийска Филхармония по времето, когато Любка Биаджони е била диригент там.

Основната разлика между класическия оперен спектакъл и сценичните опери на Любка Биаджони е, че музиката е на първо място, а не режисурата. Хор, оркестър, солисти и диригент са на една сцена, което създава интимното усещане за камерен концерт дори и в големи зали. „Моите концерти са музикантски, не провокират със секс и скандал, а се стараят да покажат красотата на музиката в нейната същност”, споделя самата Биаджони.

Марта Торбидони е започнала кариерата си именно с операта "La Traviata" с Любка Биаджони. Според диригентката, нейният стил на показване на операта дава силен акцент върху певците, а тяхното развитие и талант е видим за публиката. "La Traviata" е една от нейните любими опери и ще ви донесе неподправена наслада от музиката и изпълнението на празника на влюбените.

Най-важното
Всички новини
X

Войната в Украйна от първо лице