Лола Дуеняс пристига на София Филм Фест

Любимката на Педро Алмодовар ще представи филма си 'Не ме обичай'

OFFNews Последна промяна на 06 март 2020 в 10:35 1918 0

Лола Дуеняс – една от любимите актриси на Педро Алмодовар, пристига на София Филм Фест.  В София Лола Дуеняс ще представи лично филма с нейно участие „Не ме обичай“ (2019), заедно с неговия режисьор и продуцент Луис Миняро, който е член на международното жури на кинофорума.

„Говори с нея“ (с 44 филмови награди, сред които „Оскар“ за най-добър оригинален сценарий“, „Златен глобус“ за чуждоезичен филм, БАФТА за сценарий и чуждоезичен филм и др.), „Завръщане“ (2006), „Прекършени прегръдки“ (2009) на Педро Алмодовар, а също и отличеният с „Оскар“ за най-добър чуждоезичен филм „Морето в мен“ (2004) на Алехандро Аменабар, са сред хитовите заглавия, с които киноманите свързват името на популярната испанска актриса.

Новият филм с нейно участие „Не ме обичай“ е адаптация на библейската трагедия за Саломе, разказана от Оскар Уайлд, в която принцесата пламенно желае пророк Йоан Кръстител и иска главата му, след като той я отхвърля. Действието във филма си Луис Миняро пренася в Ирак преди войната.

„Смело използвайки вдъхновение от най-добрите адаптации на мита за Саломе на автори като Рихард Щраус, Линдзи Кемп и разбира се, Оскар Уайлд, „Не ме обичай“ е мрачен, но закачлив и най-вече проникновен поглед към извращенията на войната“, пише в ревюто си за филма „Hollywood Reporter“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови