Лектори от 7 страни на форума на One Architecture Week на 18 октомври

OFFNews 24 септември 2014 в 19:33 2357 0

Проект на Мария Айoлова от дизайн организацията
Проект на Мария Айoлова от дизайн организацията "Тереформ УАН".

Знакови лица на съвременната архитектура от седем държави и три континента пристигат в Пловдив за участие в лекционната част на ежегодния ахритектурен фестивал One Architecture Week.

Професионалният форум ще се проведе на 18-ти октомври, а в него ще вземат участие Роберто Гонзалез Гарсиа от Испания, Франсис Еджерли от Великобиртания, Мария Айолова от България/САЩ, Пиер Лоу от Франция, Дорийн Лиу от Китай, Нура Ал-Сайех от Бахрейн и Жуао Руиво от португалското архитектурно бюро ФОРА, което спечели конкурса за обновяване на площад “Централен” в Пловдив.

“Общото между лекторите е, че са актуални имена със значителен опит и професионални постижения. Споделят нетрадиционен поглед към архитектурата  и предизвикват статуквото, като предлагат нестандартни решения на проблемите на градската среда. Изборът им цели и да представи на професионалната и академична общност у нас най-добрите примери от различни точки на света,” заяви директорът на фестивала арх. Любо Георгиев.

Програмата на форума на 18 октомври може да видите тук.

Билети за еднодневния форум могат да бъдат закупени всеки делничен ден от 09:00 до 18:00 часа в офисите на "Едно" в София, на адрес ул. “Юри Венелин” 2, и в Пловдив, на адрес ул. "Христо Дюкмекджиев" 10. Цената на билетът е 50 лв. до 30 септември, а след тази дата ще е 80 лв. Билетите за студенти ще бъдат по 30 лв. до 30 септември и по 50 лв. от 1-ви октомври.

One Architecture Week 2014 ще се проведе от 10-ти до 19-ти октомври в Пловдив под надслов “Възможното невъзможно”. Програмата на фестивала включва редица събития с безплатен достъп през цялата седмица - като работилницата “Тhe Clash of the Titans” (“Сблъсъкът на титаните”) с участието на представители на изявени архитектурни бюра от Хонг Конг, Франция и Холандия, редица акции и намеси в градската среда, които ще оставят временни и постоянни следи в пловдивския квартал Капана, и богата програма от изложби, филми и детски работилници.

One Architecture Week (10 – 19 октомври) е ежегоден международен фестивал за архитектура и градска среда, който се провежда за седми пореден път. Стартирал като двудневна конференция през септември 2008 г. под името Sofia Architecture Week, той прераства в едноседмична платформа за среща и обмен на идеи за професионалисти в сферата на архитектурата и любители.

Основна цел на събитието е чрез широк обществен и професионален дебат да инициира устойчиви архитектурни и социални практики. Програмата му включва презентации, изложби, дискусии, работилници, прожекции и намеси в градската среда, както и творчески ателиета за деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови