Специален книжен детски кът тази неделя в Борисовата градина

OFFNews 25 септември 2014 в 12:00 3245 1

На 28 септември в Борисовата градина между 10:00 и 16:00 часа отваря врати детски кът „Бисерче вълшебно".

Читатели и слушателите на възраст от 0 до 16 години ще се срещнат в градинката със Слончето със съвременната детско-юношеска литература и ще чуят откъси от познати и непознати за тях книги. Специални четци ще пренесат децата в света на приключенията, а ученици от художествената гимназия ще насърчат всички желаещи да разкажат своите любими книги в рисунки.

В кът „Бисерче вълшебно“ - наречен на наградата за модерна българска детска литература - малки и големи ще могат да се срещнат с любими детски писатели - дядо Пънч, Юлка, Любомир Николов, Петя Кокудева и други, за да научат от тях как се измислят приказните истории.

Неиздавани досега откъси от хитови поредици ще грабнат вниманието на книжните фенове. Желаещите да се насладят на книжния ден, ще могат да се включат в играта „книжен развален телефон“, обещаваща много смях и забавления.

Кът „Бисерче вълшебно“ е част от кампанията „Чети с мен“, организирана от Министерство на културата в партньорство с Министерство на образованието, Столична община и широка коалиция от партньори, ангажирани с проблемите на четенето и грамотността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови