Конкурс за късометражен филм на София Филм Фест

24 януари 2013 в 12:24 3226 0

Конкурс за късометражно кино
Конкурс за късометражно кино

За всички създатели на късометражно кино в България, за всички киноманиаци с камера – Международният филмов фестивал София Филм Фест организира конкурс за късометражни филми.

Конкурсът продължава традицията на Наградата "Джеймисън" за късометражен филм на фестивала.

За участие в късометражния конкурс на 17-ия София Филм Фест ще бъдат селектирани 12 филма. Крайният срок за предаване на филмите е 31 януари 2013 година.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2012 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието.

Формуляр и условия за участие могат да бъдат намерени на www.siff.bg.

Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

За селекцията на 12-те най-добри късометражни филма отговаря специална комисия в състав:

Светослав Драганов – режисьор

Петя Александрова – киновед

Неда Морфова – режисьор, носител на наградата в късометражния конкурс Jameson за 2012 година

В началото на февруари ще бъдат обявени 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 17-ия София Филм Фест ще посочи победителя.

Наградата е с обща стойност 7 000 евро и се състои от 1 000 евро парична премия, осигурена от Фондация Роберт Бош, и 6 000 евро в услуги, осигурени от LVT, Камера и Чучков Брадърс, които се получават от режисьора на филма-победител.

В продължение на 10 години ирландското уиски "Джеймисън" инициира заедно със София Филм Фест конкурс, който провокира много млади кинематографисти в България да представят свои филми, а в не малко случаи и да създадат филми специално за конкурса.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!