Клет България започва инициатива 'За важните неща' в подкрепа на родители, ученици и учители

OFFNews 25 октомври 2021 в 16:15 3414 0

Издателство Клет България започва нова безплатна инициатива "За важните неща", която се фокусира върху актуалните теми в обществото. Чрез уебинари, уъркшопи и онлайн семинари, разделени в три направления - "Открий таланта", "Грижи се за себе си" и "Усмихни се", ще бъдат засегнати теми за развитието, здравето и смеха на децата.

Първият уебинар стартира на 28 октомври. Всички желаещи могат да се запишат на сайта на издателството.

Начало на инициативата ще постави журналистът и продуцент Георги Тошев с уебинар на тема "Откриване и развитие на потенциала на нашите деца". В модула "Открий таланта" ще се включат и представители на платформата за кариерно и личностно развитие "Next Step", които ще насочат вниманието на учениците към това как да открият своите таланти, а учителите и родителите - как да ги подкрепят в бъдещето им развитие. Учениците ще получат ценни съвети и отговори на въпроси като това как да изберат гимназия и кариера, която да се съобразява с техните качества и интереси.

Второто направление в инициативата - "Грижи се за себе си", включва уебинари и уъркшопи, посветени на здравословния и активен начин на живот и сексуалното образование на децата. Кулинарното гуру Мария ще даде идеи за лесни и здравословни рецепти. За здравословните и болестните зависимости ще говорят Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра, а теми като как да говорим с тийнейджърите за сексуалното им здраве и как да ги предпазим от онлайн опасностите ще разисква създателката на платформата Loveguide.bg Николета Попкостадинова.

"Усмихни се" е модулът, който цели да припомни, че животът с усмивка е по-хубав. В модула ще бъдат представени полезни практики за смехотерапия, както и на онлайн моноспектакъл "Преподавай трудно" с участието на Яна Огнянова.

"Стартираме инициативата "За важните неща", точно защото преди всичко сме хора и често това, което ни вълнува не може да бъде открито в книгите и учебниците. Вярвам, че тази кампания ще припомни на всички кои са истински важните неща и ще подпомогне комуникацията и сближаването на учители, директори, ученици и техните родители", каза Доротея Дарданова, маркетинг мениджър на издателство Клет България.

Пълната програма на инициативата може да откриете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!