Кино "Люмиер" с нова техника, филми всеки ден

OFFNews 13 декември 2015 в 11:47 5511 0

Почитателите на седмото изкуство всеки ден ще могат да се радват на прожекции в кино “Люмиер” - любим салон на верните зрители на всички кинофестивали. НДК закупи дигитална прожекционна техника, благодарение на която от началото на 2016 г. редовното показване на качествени филми ще бъде факт. 

“Най-хубавият подарък по случай 100 г. българско кино, който можехме да направим, е да превърнем емблематичната зала “Люмиер” в самостоятелен независим киносалон, конкурентен на всички останали”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош. Кино „Люмиер” е част от мрежата киносалони „Europa Cinemas” и занапред приоритет в програмата му ще продължат да бъдат българските и европейските филми.

Техниката е закупена специално за салона на кино „Люмиер” – нейните параметри са съобразени с голямото прожекционно разстояние и гарантират максимално качествено изображение. Досега прожекциите се осъществяваха с техника под наем.

До края на декември, със съдействието на Британски съвет и поради огромния зрителски интерес на отминалата “КИНОМАНИЯ”, ще има три последни извънредни прожекции на “Хамлет” с Бенедикт Къмбърбач.

Датите на прожекциите са: 19 декември – събота, 28 декември – понеделник и 30 декември – сряда. Началният час и на трите е 18:30, а цените на билетите са 15 и 12 лв.

Освен “Хамлет”, до края на годината ще има и още две прожекции на “Макбет” с Майкъл Фасбендър и Марион Котийар. Те ще състоят на 23 декември - сряда и 29 декември - вторник. Началният час е 19:00, а цените на билетите са 8 и 6 лв.

Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството