Кино "Люмиер" отваря врати за редовни прожекции до 60 дни

ОFFNews 19 октомври 2015 в 14:35 3121 0

Кино "Люмиер" към НДК отново ще започне да излъчва редовна филмова програма до 2 месеца, стана ясно от изказването на директора на НДК Мирослав Боршош по време на пресконференция по случай предстоящия фестивал Sofia Independent.

В момента то излъчва само филми, част от фестивални програми, или отделни специални прожекции.

Това е така, тъй като "Люмиер" си няма собствена киномашина, което ще се промени до 60 дни, обеща Боршош, който каза, че е искал това да е изненада, но въпрос от журналистите го принуди да разкрие добрата новина по-рано.

Засега в киното ще има само филми от предстоящия SΟ Independent, който ще се проведе от 22 октомври до 1 ноември. Той ще покаже 24 документални и игрални филма от последните две години, които носят силни художествени и социални послания.

По повод възобновяването на дипломатически отношения между САЩ и Куба, за пръв път ще бъдат показани заглавия от съвременното кубинско кино, представени от специалиста по латиноамериканско кино от Ню Йорк, проф. Джери Карлсон.

Тази година за първи път ще бъде връчена наградата „Независим дух на София“ в категориите „Най-добър документален“ и „Най-добър игрален филм“, като победителите ще бъдат определени от публиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews