Десетки "закусиха в Тифани" в кино "Люмиер" снощи

ОFFNews 03 ноември 2015 в 16:48 3102 0

Директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн.

С тържествено откриване и изненади започна кино-литературният фестивал CineLibri, който ще продължи до 11 ноември в София, Пловдив и Варна, и чиято програма може да видите по-долу.

По повода сградата на Националния дворец на културата бе оцветена в жълто и червено – цветовете на фестивала.

Откриващата прожекция беше американската класическа екранизация на романа на Труман Капоти „Закуска в Тифани“. Преди началото ѝ публиката се наслади на наградената с Грами и Оскар песен от филма Moon River в изпълнение на живо от Андрония Попова – Рони и струнен квартет.

Накрая на парчето организаторите бяха подготвили специална изненада – флашмоб с 10 двойнички на основния персонаж във филма - Холи Голайтли, които се разходиха в публиката и показаха, че образът, който Капоти създава на белия лист, а Одри Хепбърн - на големия екран, е още жив и вечен.

Двойничките.

Довечера CineLibri продължава от 20:30 часа в кино "Одеон" с прожекцията на шведската комедия „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“ по романа на Юнас Юнасон. Тъй като салонът е напълно разпродаден от дни, организаторите от Colibri ще пуснат още 2 извънредни прожекции на филмa – на 9 ноември от 21:00 часа и на 11 ноември от 20:30 часа в кино "Одеон".

Всяка вечер до 11 ноември CineLibri ще предложи по няколко великолепни екранизации на любими книги, а бонусът към всички присъстващи ще бъдат триизмерни приключения преди прожекциите - изненадващи интерактивни акции и срещи, които ще обогатят програмата с още изкуства - кино, театър, мода, музика, танци и други.

Билетите за прожекциите вече са в продажба на касите в съответните киносалони, на касите в НДК или през www.ticketportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!