Кейт Уинслет мисли, че ще умре под водата, докато снима Аватар

Тя чупи рекорда за задържане на дъх под вода

OFFNews 19 декември 2022 в 10:20 4459 0

Avatar - the way of water

Снимка Плакат

Avatar - the way of water

Кейт Уинслет заяви, че е мислела, че е умряла, след като е счупила рекорда за време, прекарано със задържан дъх под вода на снимачната площадка.

Ако не знаете, голяма част от дългоочакваното продължение на "Аватар" - Пътят на водата" - се развива в океана.

Така че, освен визуалното майсторство, което влага в създаването на филмите си, Джеймс Камерън и неговият екип са имали допълнителната задача да направят подводните сцени възможно най-реалистични.

Като част от процеса актьорите е трябвало да преминат през сериозно обучение, за да могат да играят, докато са потопени в 30-метрови резервоари с вода - и това включва умението да се научат да удължават времето, в което могат да задържат дъха си.

Уинслет, която се превъплъщава в образа на Ронал, лидерката на океанската общност, се справя с това обучение изключително добре, така че успява да задържи дъха си цели седем минути и 14 секунди.

По този начин тя чупи рекорда на снимачната площадка, като подобрява шестте минути на Том Круз, които той постига по време на снимките на филма "Мисия: невъзможна - нация на розите".

В разговор с Total Film преди премиерата на филма "Аватар: Пътят на водата" 47-годишната звезда заяви, че поставянето на рекорда не е минало без последствия.

"Имам видеоклип, на който се появявам и питам: "Мъртва ли съм, умряла ли съм?" А след това си казвам: "В какви времена живях?", разказва тя пред изданието.

"Веднага исках да знам времето си. И не можех да повярвам... Следващото нещо, което казах, е: "Трябва да настроим радиостанцията". Исках Джим да разбере веднага."

"Исках да счупя собствения си рекорд, който вече беше шест минути и 14 секунди. И си казах: "Давай!". Така че счупих собствения си рекорд с една минута."

И тя го прави със стил - и с това имаме предвид, че го прави, без да умре.

Avatar: The Way of Water | Official Trailer

В интервю за "Ню Йорк Таймс" през 2020 г. звездата от "Извънземното" разкрива подготовката си за продължителната подводна работа, която включва дълбоководно гмуркане в Кий Уест, Флорида и Хавай, "където тя се обляга на океанското дъно, докато манти се плъзгаха над нея".

"Имах известни притеснения... но точно за това беше обучението. И аз наистина исках да го направя. Не исках никой да си помисли: "О, тя е стара, не може да го направи", каза тя.

"Надеждата ми е, че това, което получавам от Вселената, е още по-скандално от всичко, което мога да измисля. Наистина не си казвам: "Ами, ти не можеш да направиш това". Или, щом чуя: "Не можеш да го направиш!" веднага отвръщам: "Позволете ми да го направя! И ще видим."

За щастие вече можем да видим и как се е получило, тъй като "Аватар: Пътят на водата" плува в кината, където можем да му се насладим на 2D и епичното 3D.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови