Калин Сърменов: Много добри филми не виждат бял свят заради корупция

Виктория Викторова 16 декември 2011 в 00:26 2881 0

Калин Сърменов
Калин Сърменов

Има много добри проекти, които не виждат бял свят заради корупция и обслужване на интереси, заяви пред OFFRoad Radio актьорът Калин Сърменов. Той посочи, че множество прекрасни филми се отхвърлят при конкурсите във филмовия център. Причината обаче не е липсата на качества у тях, а това, че комисията, която определя кой филм ще бъде финансиран, често избира неподходящи продукции, които обаче са в нечий интерес.

Актьорът от сериала "7 часа разлика" посочи още, че комисията и кандидатстващите често си сменят ролите - един път едните одобряват проект на другите, а друг път - обратното.

„При конкурсите е предварително определено кой да ги спечели”, категоричен е Сърменов. Според него за много филми се харчат държавни пари, без въпросните филми да са качествени. За такъв пример той посочи филма на Светльо Овчаров “Единствената любовна история, която Хемингуей не описа”.

„В нашата малка държава ние сме толкова бедни, че трябва да се съобразим за какво си харчим паричките”, добави актьорът в предаването на Румен Янев "Гласът на форума".

По думите му в живота човек трябва да прави неща, които имат смисъл, а държавата с политиката си обезсмисля всичко. "Хората трябва да бъдат логични и да не са толкова дребнави", добави той. Добави също, че посредствеността е водеща, както и това, че на общество му липсват правила.

„Държавната политика създава липса на логика, такова ниско ниво отдавна не е имало в България, а по този начин се получава липса на мотивация за младите” коментира още той.

Според известния актьор, режисьор, музикант и художник младите хора имат нужда от критерии, база, на която да се опрат, за да се научат какво е качествено кино.

„Аз съм израснал в семейство на творци, аз съм роден с изкуството, затова смятам, че парите за изкуство в България са малко и не трябва да ги пилеем”, коментира още той.

Повече за музикалната кариера на Калин Сърменов, както и любопитни новини около сериала "7 часа разлика" можете да чуете тук : http://htftp.domainbg.com/OFFROADRAD...sa-razlika.mp3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!