Какво да очакваме от тазгодишната Аполония

OFFNews 13 август 2018 в 14:05 2173 0

Остават малко повече от две седмици до 34-ото издание на Празници на изкуствата Аполония. Фестивалът ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол и ще включва над 70 културни събития, сред които „Цената на успеха“, „Книжна Аполония“ и „Детска Аполония“. Билетите, включително и Златният пропуск, осигуряващ достъп до всички събития, вече са в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.bg. 

За седма поредна година традиционните за Фестивала срещи „Цената на успеха“ ще представят постиженията на известни хора на изкуството. Писателят Георги Господинов и художникът Греди Асса ще бъдат сред първите творци, които ще споделят мислите си за предизвикателствата по пътя към триумфа с публиката на Аполония. Графичният дизайнер, плакатист и аниматор Теодор Ушев и режисьорът Владимир Люцканов също ще вземат участие в разговорите на тема осъществения стремеж, мечтаното осмисляне на всеки труд, представата за съвършенството и признанието на публиката.

По време на Фестивала специално място за всички ценители на литературата заема „Книжната Аполония“. За трета поредна година известни издателства ще участват в събитието и ще представят свои избрани автори и творби. Сред издателските къщи, които ще покажат най-добрите литературни произведения на редица български и чуждестранни таланти, са ИК Жанет 45, ICU, Издателство „Лексикон“, Artline Studios и други.

„Детската Аполония“, организирана от Фондация Аполония и Сдружение „Духовно огледало“, отново ще бъде сред акцентите на Фестивала. 19-ото издание на емблематичното събитие ще даде сцена за творческа изява на младите български таланти в областта на изобразителното и приложното изкуство, фотографията, музиката и хореографията. „Детската Аполония“ ще предостави и неповторима възможност на различни поколения творци да се срещнат на фестивала. 

За музикалните фенове ще има и много концерти. Кулминацията на програмата тази година ще бъде закриването на фестивала от легендите на ФСБ, които ще отпразнуват 40 години от създаването на групата на сцената на Аполония на 8 септември. Сред останалите акценти в програмата са изпълненията на Хилда Казасян, Милица Гладнишка, Белослава, Jeremy?, както и актьорските изяви на Асен Блатечки, Захари Бахаров, Теодора Духовникова и Луиза Григорова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови