Испанската трупа Рон Лалá гостува в България с представление по Сервантес

ОFFNews 19 май 2017 в 14:30 3993 0

„Съжаляваме да ви информираме, че няма ваксина, която да ви накара да се чувствате удобно и готови за пътуването в света на Сервантес.“

Така започва описанието на спектакъла „Сервантина“ на известната испанска трупа Рон Лалá, която гостува в театър "Азарян" на 4 юни от 19:30 ч.

Забележителното представление навлиза в творчеството на най-великия испански писател – Мигел де Сервантес, сглобявайки различни текстове на безспорния гений на световната литература.

След огромния международен успех на Somewhere in Quixote, Рон Лалá продължава своето чувствително изследване на Сервантесовия литературен свят, използвайки хумора, поезията, ритъма и музиката на живо.

„Сервантина“ е фиеста от кратки откъси и адаптации на някои от най-известните негови произведения, заедно с фрагменти от по-малко познати творби. „Сервантина“ е трибют към сблъсъка с блестящото, игриво, ужасно смешно и дълбоко човешко изкуство на автора на „Дон Кихот де ла Манча“.

Гостуването на спектакъла е част от намерението на Театър Азарян да представя разнообразни, интересни, актуални и знакови произведения, трупи и теми от международната сцена. Ценностният хоризонт на театъра е както да създава собствен авторски репертоар, така и да се приобщи и да бъде разпознаваем не само в национален, но и в европейски контекст.

Трупата Рон Лалá е основана в Мадрид през 1996 г. Първоначално представя музикални театрални творби във формата на кафе-театъра. Когато се появяват спектаклите на Рон Лалá, публиката и критиката я определят като една от най-въздействащите и успешни испански театрални формации. Екипът от актьори, музиканти, композитори и писатели създава характерния почерк на трупата, който се основава на няколко ключови елемента: впечатляваща музикална и светлинна среда, собствена драматургия, критичен и аналитичен театрален подход и устойчива връзка с класическия театър.

Националната трупа за класически театър е основана през 1986 г. от режисьора и актьор Адолфо Марсияч. Основната й цел е насочена към възстановяването, запазването, преразглеждането и популяризирането на театралното наследство, създадено преди ХХ век, като специално внимание се отделя на Златния век на испанската литература. През своята тридесетгодишна история трупата е осъществила над сто представления и драматизации, представяйки най-добрите автори на Барока. 

режисьор: Яйо Касерес
участват: Иниго Ечевария, Даниел Ровалер, Мигел Магдалена, Хуан Каняс, Áлваро Тато
Копродукция на Националната трупа за класически театър (Испания) и Рон Лалá

Билети: 15 | 12 лв.
Билетен център, НДК и ticketportal.bg

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови