Инициативата „Четенето е модерно“ продължава и днес

Габриела Зафирова 07 юни 2024 в 13:59 980 0

Снимка от събитието ,,Четенето е модерно

Снимка Столична община

Инициативата ,,Четенето е модерно"

„Четенето е модерно!“ - това е мотото на поредната инициатива, организирана от Столична община и заместник кмета по социални дейности Надежда Бачева в Месеца на детето. Събитията започнаха вчера на 6 юни и ще продължат до утре 8 юни в Градската градина до Народния театър „Иван Вазов“ между 17:00 и 19:00 часа.

Събитието беше открито вчера от кмета на София - Васил Терзиев и заместник-кмета по социални дейности Надежда Бачева. Откриването беше не само начин децата да се докоснат до вълшебството на литературата, но и да изградят платформа за срещи и споделяне между деца от различни социални среди, включително и тези, ползващи социални услуги в града. Цялата инициатива носи идеята, че споделянето на истории не само забавлява, но и учи, вдъхновява и създава нови приятелства, като така се подчертава важността на четенето като модерна и значима част от развитието на всяко дете.

„Вярвам, че четенето е ключът към образованието и личностното развитие. То отваря врати към нови светове и предоставя безкрайни възможности за учене и развитие. Нека заедно споделим вълнението от четенето и да отпразнуваме богатството на идеите и знанията“, каза кметът Васил Терзиев на децата.

Заместник-кметът по социални дейности Надежда Бачева също изрази своето възхищение към започващата инициатива като каза: „В тези дни на вдъхновение и общуване, нека всички ние, възрастни и деца, отново открием колко модерно и вълнуващо може да бе четенето. С това събитие искаме да покажем, че книгите са не само източник на знание, но и начин да обогатим въображението и да открием нови светове“.

Специални гости на първата вечер бяха Юлиан и Алена Вергови, които донесоха магията на книгите в сърцето на столицата. Освен това като награда за любовта си към книгите децата получиха и специални подаръци – любими детски книги и книгоразделители.

През следващите дни в инициативата с четенето ще се включват и актьорите Ана Пападопулу, Моню Монев, Николай Илиев и Ярослава Павлова, които отново ще се срещнат с четящите деца на София и ще им подарят незабравими мигове с любимите си книги.

Програма на събитието

Снимка: Столична община

    Габриела Зафирова

    Габриела Зафирова е студент по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и стажант-репортер в OFFNews.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II