И Сталоун обмислял да бойкотира "Оскар"-ите заради расова дискриминация

ОFFNews 10 февруари 2016 в 16:04 6953 6

Силвестър Сталоун.

Силвестър Сталоун заяви, че е обмислял да бойкотира тазгодишното връчване на наградите "Оскар" поради липсата на номинирани чернокожи или хора с цвят на кожата, различен от белия, предаде Би Би Си.

69-годишният актьор, който е номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля като Роки Балбоа в драмата "Крийд: Сърце на шампион", се е посъветвал с режисьора на лентата Райън Куглър какво да прави.

"Казах му: "Ако искаш да отида, ще отида, ако не искаш, няма". Той ми отвърна: "Просто иди там и представи филма". Вярвам, че нещата ще се променят и е въпрос на време всички с талант да се издигнат до върха, просто трябва да се възприеме нова парадигма, нов начин на мислене", каза Сталоун.

Нито Куглър, нито звездата във филма Майкъл Б. Джордън, които и двамата са черни, не бяха номинирани.

Съпродуцентът на "Оскар"-ите Дейвид Хил заяви пред "Варайъти", че тазгодишната церемония по връчването на наградите ще е най-расово богатата от всички досега.

Скандалът за расовото разнообразие в Холивуд започна отново на 14 януари тази година, след като Американската филмова академия не номинира нито един чернокож или цветнокож актьор, режисьор или сценарист, при това за втора поредна година. В следствие на това редица чернокожи заявиха, че ще бойкотират церемонията, сред които бе и Уил Смит.

В резултат Академията обеща да предприеме радикални промени в състава си, за да включи 2 пъти повече жени и цветнокожи в редиците си до 2020 г. Освен това по време на тазгодишната церемония, която ще се проведе на 28 февруари, 5-минутно слово по темата ще изнесе чернокожият продуцент и музикант Куинси Джоунс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!