"Хобит" с премиера

Владимир Йончев 13 декември 2012 в 12:43 2369 0

"Хобит" с премиера у нас. Снимка: БГНЕС

Тази вечер в полунощ ще се състои премиерата на филма "Хобит. Неочаквано пътешествие". Прожекциите ще бъдат в кината Арена, Cinema City и IMAX в София. В Пловдив ще се излъчи час след полунощ в Арена Фламинго. 

Световната премиера се състоя в сряда в Лондон.

Филмът на Питър Джаксън е първият от трилогията „Хобит“. Той е създаден по книгата Дж. Р. Р Толкин. Преди години режисьорът събра публиката в киносалоните с екранизацията на трилогията „Властелинът на пръстените“.

"Хобит" проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в драматичен поход за освобождаване на Еребор – изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг. Появилият се изневиделица вълшебник Гандалф Сивия, се обръща към Билбо с покана да се присъедини към група от тринайсет джуджета, предвождана от легендарния воин Торин Дъбощит.

Иън Маккелън се завръща в ролята на Гандалф Сивия, която изпълнява и в трилогията „Властелинът на пръстените“. Мартин Фрийман е в главната роля на Билбо Бегинс, а Ричард Армитидж - в ролята на легендарния Торин Дъбощит.

В образите си от трилогията „Властелинът на пръстените“ се появяват отново Кейт Бланшет в ролята на Галадриел;  Кристофър Лий като Саруман; Хюго Уийвинг като Елронд; Илайджа Ууд в ролята на Фродо и Анди Съркис в ролята на Ам-гъл.

„Хобит: Неочаквано пътешествие“ е сниман последователно в дигитално 3D с камера и стерео от най-ново поколение. Продукцията е заснета в Stone Street Studios, Уелингтън, в Лондон и на различни локации в Нова Зеландия.

Освен на голям екран, на 14 декември, „Хобит: Неочаквано пътешествие“ излиза и на 3D, IMAX 3D и HFR 3D. Вторият филм от трилогията ще бъде представен премиерно догодина, на 13 декември. Третият филм се очакава да се появи по кината през лятото на 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!