Хавиер Бардем и Пенелопе Крус във филм с българско участие за Пабло Ескобар

Филмът на сценариста и режисьор Фернандо Леон де Араноа, създаден по биографичната книга на Вирхиния Валехо „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“, е копродуциран от "Ню Бояна филм студиос"

ОFFNews 26 януари 2018 в 17:40 20601 0

„Да обичаш Пабло“ пресъздава вълнуващата история и бурната любовна афера между прочутия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар (в ролята Хавиер Бардем) и амбициозната телевизионна водеща Вирхиния Валехо (в ролята Пенелопе Крус). Филмът ще може да бъде видян на специална гала прожекция по време на 22-рото издание на София филм фест.

Разказът е предаден през погледа на журналистката Вирхиния Валехо, по чийто роман „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“ е направен филма. Българска компания, част от "Ню Бояна филм студиос", е копродуцент на проекта, а режисьор и сценарист на филма е Фернандо Леон де Араноа.

Самото присъствие на актьорския тандем Бардем-Крус (двойка и в реалния живот) гарантира на публиката среща с качествено европейско кино, а познатото и очаквано синхронно взаимодействие между двете звезди на световното кино със сигурност действа като допълнителна притегателна сила за зрителско внимание.

Създаден в игрално-документален стил, филмовият портрет на Пабло Ескобар разкрива не само най-жестоките черти на характера на този човек, но и детайли от историята на живота му, свързани с благотворителни каузи, като строеж на училища и болници например, като с помощта на подобни „жестове“ печели почитатели.

Постпродукцията на „Да обичаш Пабло“, както и част от снимките са осъществени в България. Една изключително сложна за заснемане сцена е заснета именно у нас - приземяване на истински самолет, като част от каскада във филма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови