Хайде да почетем "Heĸ'ви тъпoтии, глyпocти, пpocтoтии"

OFFNews 14 януари 2016 в 16:57 3948 0

Всеки ден ни се случва да четем всякакви глупости, тъпотии, простотии, дебилизми, кретенизми и прочие умотворения на родни и световни политици, общественици или обикновени хора, и то от лошия вид. Има обаче и един друг сорт, по-добър и ведър такъв, в който човек може да се потопи и почете „Heĸ'ви тъпoтии, глyпocти, пpocтoтии“.

В случая това са разказите на Васил Русев-Чайката, които той издава в своя първи сборник, който съвсем доброжелателно си пише на корицата какво има в него, за да не се оплаче някой после, че не е бил предупреден.

Твореният на композитора и бивш фронтмен на група „Тъмно“ са добре познати на редовните посетители на "Пощенската кутия за приказки", където той често, често в последните 3 години си бърбори простотиите, глупотиите, тъпотиите и други "тиите".

Тематиката е предимно хумористична, но тук-таме има и малко жлъчка, 'щото то не може само шекер. Ами да, я попитайте вътрешностите на Чайката, които преди време дори написаха „Oтвopeнo пиcмo oт oтвopeнитe opгaни нa Bacил Pyceв дo caмия нeгo“, което можете да прочетете в сборника и което разказва за ужасните условия на труд, малтретиране и незачитане от негова милост към техни величаства.

А като казах за сладкото и недотам сладкото, се сетих за още един негов разказ със съвсем банална история: Един ден в едно ТКЗС в имало едно време една страна на хората им било поръчано да създадат нов вид череша. Селяните обаче или били зевзеци, или били яко на чомпир в тоя ден, защото взели, че хванали някоя от кравите, както си пасли, и взели, че... не, не мога да го кажа, това е сериозна медия, ох, добре - заболи ѝ черешовата клонка в задните част. Резултатът какъв бил, може и сега да го видите по нашите пазари понякога, но няма да ви разваля кефа, а ще ви посъветвам да спрете да четете тая глупост, 'дето пиша, и да си вземете оная простотия, за която ви пиша.

П.П. от автора: "Eй! Дa cи знaeтe - зaглaвиeтo e мaлĸo пoдвeждaщo. Tyĸ имa и няĸoи пo–cepиoзни paзĸaзи, ĸoлĸoтo и дa Bи ce нe вepвa. Kaĸвo, бe? И aз имaм пoняĸoгa ĸaĸвo дa ĸaжa. Живoтът нe e caмo ycмивĸи, имa и oт „дpyгoтo“… и зa cъжaлeниe, тoвa „дpyгoтo“ в пocлeднo вpeмe мaй e пoвeчe".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!