Гледайте първия български анимационен филм от години насам (програма)

OFFNews 27 ноември 2015 в 17:55 5522 0

"ПУК".

На 29 ноември, неделя, от 11:45 часа в кино G8 и от 14:00 часа в Euro Cinema малчуганите и техните родители могат да гледат родното предложение “Пук” на режисьора Анри Кулев, създадено по обичаната от поколения деца приказка на Валери Петров.

„Пук” е находчиво съчетание между анимация и игрално кино, подходящо за деца между 4 и 11 години и е първата родна пълнометражна анимационна творба. Филмът е озвучен с гласовете на: Антон Радичев (Хрили), Христина Ибришимова (Лили), Петя Силянова (Мидата), Линда Русева (Медузата), Димитър Иванчев (Октоподът) и Веселин Ранков (Калканът).

Не по-малко интересна е канадската анимация “Шаманите от севера”, режисирана от Нанси Савард. Тя разказва историята на едно пътуване на съзряването, което трима млади инуити предприемат в търсене на обетованата земя Сарила с надеждата да спасят своето племе. “Шаманите на севера” гледаме на Киномания на 29 ноември от 10:00 часа в кино “Люмиер”. Подходящ е за деца от 9 до 12 години.

Децата не бива да пропускат и “Снежната кралица 2” на руския режисьор Алексей Цицилин, където тролът Орм, един от спасилите кралицата в първата част, се впуска в шеметно приключение, за да научи, че приятелството, щастието и истинската любов не могат да бъдат заслужени с измама. Малчуганите могат да видят “Снежната кралица 2” на 28 ноември от 10:30 часа в кино “Люмиер”. Анимацията е подходяща за деца от 3 до 10 години.

Френската продукция “Ваканциите на малкия Никола” също е пълен с вълнуващи преживявания. През лятната ваканция малкият Никола и родителите му тръгват към хотел на морския бряг. На плажа момчето бързо си намира нови приятели, намесва се момиче и естествено се натрупват недоразумения и се случват куп пакости.

Филмът е на режисьора Лоран Тирар, а в ролите се превъплъщават: Валери Лемерсие, Кад Мерад, Матео Боаселие, Доминик Лаванан, Франсоа-КсавиеДемезон, Були Ланер, Жюдит Анри, Даниел Превос и Лука Дзингарети.
Лудориите на малкия Никола ще видим в “Люмиер” на 29 ноември от 11:45 часа. Филмът е за деца между 6 и 10 години.

“Капитан Саблезъб и съкровището на Лама Рама” е норвежкото предложение в детската програма на Киномания. Режисьори са Лиса Мари Гамлем и Джон Андреас Андерсен, а в ролите ще видим:Кире Сиднес, Виняр Петерсен и Тува Новотни. Гледаме го в рамките на Киномания на 28 ноември от 12:00 часа в кино “Люмиер”. Подходящ е за деца между 7 и 11 години.

Цената на всички детски прожекции е 5 лв. за деца и 7 лв. за възрастни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови