От днес до 29 ноември Пловдив е кино

ОFFNews 19 ноември 2015 в 15:50 2718 0

Кадър от “Аз, Ърл и умиращото момиче”.

От днес до 29-и ноември Киномания гостува в Дом на киното "Лъки" в Пловдив, където зрителите ще могат да видят 44 прожекции на 32 заглавия от най-доброто от съвременното кино, съобщи БНР.

Сред тях са последните филми на Уди Алън и Никита Михалков - “Почти нормален“ и “Слънчев удар“, противоречивият "Любов" на Гаспар Ное и носителят на голямата награда в Кан "Златна палма" за 2015 "Дийпан", както и най-новите филми с Дъстин Хофман, Мерил Стрийп, Бил Мъри, Майкъл Кейн и Харви Кайтел и още много други.

В списъка с ексклузивни прожекции са и четирите най-нови български заглавия. Сред тях е и носителят на голямата награда на фестивала в Москва "Каръци" на Ивайло Христов, който ще бъде специален гост в Пловдив.

Най-малките зрители също ще станат част от фестивала със специална селекция от детски филми.

Откриващата прожекция на фестивала ще бъде носителят на Голямата награда и наградата на публиката в Сънданс “Аз, Ърл и умиращото момиче”. 

"Аз, Ърл и умиращото момиче" е уникално смешната и затрогваща история на Грег, който избягва дълбоките човешки взаимоотношения, убеден че така по-безопасно ще премине през минното поле на пубертета. Той дори определя най-добрия си приятел Ърл, с когото заедно правят късометражни пародии на класически филми, “повече като колега”. Но когато майка му настоява да прекарва повече време със съученичката си Рейчъл, която току-що е била диагностицирана с рак, Грег открива колко въздействащо и важно може да бъде истинското приятелство. Посрещнат с овации на крака при премиерата си на фестивала „Сънданс”, "Аз, Ърл и умиращото момиче" е забавно, трагикомично, попкултурно удоволствие, което едновременно използва и преобръща (с намигване) клишетата от всички филми за съзряването.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови