Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Стив Джобс - забавен и провокативен в новия филм на Дани Бойл

OFFNews 22 ноември 2015 в 14:14 2496 0

Кадър от филма.

2015-а определено е съдбовна за кариерата на Майкъл Фасбендър – след като триумфира в „Макбет”, той разкрива още по-драматични страни от таланта си в изненадващия нов филм на носителя на „Оскар” Дани Бойл – „Стив Джобс”.

Биографичната лента е със сценариста Арън Соркин („Социалната мрежа”), които заедно с Бойл създават портрет, динамично свързан с характера на мъжа в епицентъра на дигиталната революция, вплитайки множеството нишки от живота на своя герой в три дръзко разширени сцени зад кулисите на презентациите на първия Macintosh, работната станция NeXT и iMac. Резултатът е удивителен майсторски портрет на един сложен и противоречив човек на фона на променливите успехи, състоянието на индустрията за домашни компютри и господството на търговската марка, продуктите и личността.

Феновете на седмото изкуство ще имат възможност да видят „Стив Джобс” на Киномания на 22 ноември в Зала 1 от 20:30 часа. Филмът ще има една единствена прожекция в рамките на фестивала.

Фасбендър гледаме и в неделя – 22 ноември от 18:00 часа в Зала 1, но в ролята на Макбет от едноименната Шекспирова трагедия.

Филмът ще може да бъде гледан и от 4-и декември по кината в цялата страна.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews