Филм разказва историята на най-големите майстори фризьори в България (трейлър)

ОFFNews 04 септември 2018 в 14:31 5484 0

“Остриета” разказва за четирима майстори на българското фризьорско изкуство - работна група К.Е.Н.Т., или Кръстю Капанов, Евгени Петров, Недялко Недялков и Тодор Тошев.

Решени да превърнат занаята си в изкуство в едно трудно за артистична изява време, те преминават през безброй предизвикателства, за да издигнат фризьорството в България по време на комунизма.

Боя за коса, забъркана от кожарска боя и спирт, четка за коса, сглобена от вретено и игли, лак за коса от бира или лимонада - това са пособията, с които бъдещите майстори започват професионалния си път, за да стигнат до златни медали на най-големите световни състезания.

Филмът е изграден от интервюта с героите, съчетани с архивни кадри от 1960-1980 г. Отвъд исторически разказ за развитието на фризьрството в България, “Остриета” е свидетелство за времето, в което К.Е.Н.Т. творят.

Четиримата приятели споделят своите преживявания - лични и професионални - за това какво е да живееш под ограничаващ политически режим, който определя всеки аспект на съществуването. Земни и пълни с хумор, разказите им пресъздават предизвикателната реалност, в която са развивали своето изкуство.

Филмът може да бъде гледан на 13 септември от 19.30 часа в Дом на киното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови