Евровизия започва без България

OFFNews 04 май 2014 в 10:04 3876 5

Международният конкурс за песен „Евровизия 2014" се открива днес в датската столица Копенхаген. Официалната церемония по откриването ще се проведе тази вечер в историческата сграда на кметството на датската столица.

Тази година България няма да участва във фестивала. Причината е финансови затруднения, обяви Българската национална телевизия. Кипър, Сърбия, Босна и Херцеговина също се отказаха от участие. Хърватия ще пропусне „Евровизия" заради организационни проблеми.
В състезанието участват артисти от 37 страни. Това е 59-то издание на „Евровизия" и тазгодишното му мото е „Присъедини се към нас!" (JoinUs). Двата полуфинала ще се проведат на 6 и 8 май, а финалът - на 10 май. Шоуто ще се излъчва на живо.

Организатор на конкурса е Европейският съюз за радио и телевизия и Датската телевизия. Бюджетът на "Евровизия" тази година е около 190 млн. крони (25 мрн. евро).

Нетрадиционно място за провеждането на „Евровизия" бе избрано тази година - затворената през 1996 г. корабостроителница "Burmeister

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!