Дания спечели "Евровизия" (снимки и видео)

19 май 2013 в 13:54 4271 3

Емили де Форест спечели Евровизия 2013. Снимка: ЕПА/БГНЕС
Емили де Форест спечели Евровизия 2013. Снимка: ЕПА/БГНЕС

За трети път Дания спечели песенния конкурс "Евровизия". Късно снощи в шведския град Малмьо завърши финалът на конкурса.

Призът беше взет от Емили де Форест, която представи страната си с песента си „Only Teardrops“ ("Само сълзи").

„Тази вечер Емили пише историята на Дания. Тази победа е съизмерима с шампионската титла по футбол на Европейското първенство през 1992 година”, заявява председателят на датския фенклуб на „Евровизия”, Йохан Серенсен, цитиран от ИТАР-ТАСС. Певицата бе поздравена в социалните мрежи от премиера на Дания Хеле Торинг Шмид и от лидера на датската опозиция Ларс Лекке Расмусен.

В Копенхаген, столицата на страната, хиляди почитатели аплодираха Емили, чиято изява се излъчваше на живо на огромен екран на площад в центъра на града.

Второ и трето място в надпреварата заеха Фарид Мамедов от Азербайджан, изпълнил „Hold Me” и украинката Злата Огневич с песента "Gravity".

На финала участваха представителите на Франция, Литва, Молдова, Финландия, Испания, Белгия, Естония, Беларус, Малта, Русия, Германия, Армения, Холандия, Румъния, Великобритания, Швеция, Унгария, Дания, Исландия, Азербайджан, Гърция, Украйна, Италия, Норвегия, Грузия и Ирландия, както и на страната-домакин Швеция.

Емили де Форест спечели за страната си правото да организира догодина "Евровизия 2014".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!