''Етноелектрокласик'' - концерт с виртуално участие на цигулари от Тунис и Мароко в програмата на Софийски музикални седмици

OFFNews 09 юни 2022 в 09:00 1469 0

В палитрата от концерти по време на 53-ти МФ "Софийски музикални седмици" тези дни един различен акцент привлича вниманието в програмата на фестивала.

На 10 юни (петък), от 19 ч. в НМ „Земята и хората“ ще се проведе едно интересно и нетрадиционно музикално събитие в компанията на Недялко Недялков – кавал, Мануела Бочева – електронна обработка и виртуалното присъствие на двама цигулари Зиед Зуари и Хишам Телмуди от Тунис и Мароко.

В акустичната среда след множество кристали, в нетрадиционна музикална зала, публиката ще чуе свободните импровизации на кавал на Недялко Недялков върху музиката на цигуларите от Магреб, чрез тяхното специално онлайн участие.

Ще звучи смесица от звук и ритми в отделни тракове, чрез електроакустични обработки на Мануела Бочева, чийто идеен проект и модерна концепция ще бъдат представени тази вечер. Акустичните аранжименти ще обгръщат цялата палитра от звуци от класически и народни инструменти. Гостите в залата ще преживеят смесицата от музики, стилове и култури с препратки от кавала на Недялко Недялков ту към Балканите, ту към страните от Магреб едновременно с модерното звучене на електронните обработки.

Концертът под надслов „Етноелектрокласик“ , който е в програмата на фестивала, отбелязва също и 60 години от българска дипломация в Мароко, което честване се осъществява с любезната подкрепа на посолството на Мароко в България.

Фестивалът се провежда под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев
Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2022 г.

Съорганизатор: Посолство на Република Корея Билети на касата на Зала „България”, Билетен център НДК, както и чрез: Eventim.bg, ePay-GO, EasyPay, Bilet.bg и техните партньори.

Билети с отстъпка за учащи и пенсионери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови