Ерол от Уикеда: Обичам сцената и сега ще я загубя, но не мога да ви деля

OFFNews 04 декември 2021 в 15:49 15693 8

Фронтменът на българската група "Уикеда" Ерол Ибрахимов изненадващо отмени концерт на бандата два часа преди началото му в петък вечер.

Според музиканта, изпял „А ние с Боби двамата пием кафе“, „Уиски с фъстъци“ и „Мари-Анна“, причината е, че не иска да дели публиката на хора със и без сертификати.

"Страхувах се и отлагах, защото обичам сцената и сега ще я загубя... Сега обаче трябва да реша от коя страна да застана. Защото има пукнатина, която се превръща в пропаст и трябва да реша... Трябва да реша дали да ви разделям или не. Аз лично да стана разделител. Да ви разделям на сертифицирани и несертифицирани; на здрави и болни; на умни и глупави; на красиви и грозни; на ганьовци и алековци; на андрешковци и нападжии... Но не мога", написа той до феновете на групата.

Откровението на Ерол предизвика противоречиви реакции. Голяма част от коментиралите обръщението му фенове го подкрепиха. Други му пишат, че постът му се споделя в антиваксърски групи и че именно отказът от ваксинация е наложил изискването за зелен сертификат и ще го налага занапред. Трети недоумяват каква е целта, след като дори хора без сертификат могат да посетят концерта, ако си направят тест. "Този пост още повече засилва разделението", пише един от коментиращите.

Профилната снимка на музиканта от "Уикеда" нови надпис "Има доверие на имунната си система" и "Свобода на избор".

Публикуваме цялото мнение на Ерол:

Здравейте приятели!

За съжаление, концерта на Уикеда, довечера, в Мазе няма да се състои, поради обстоятелство.

Обстоятелството е едно мое, лично мое решение, което непрекъснато отлагах, защото ме беше страх. Страхувах се и отлагах, защото обичам сцената и сега ще я загубя. Да. Ще я загубя. А аз обичам сцената.

Сцената не ми е просто някакво по-високо място, на което да се покатервам и да викам: Вижте ме! Вижте ме! Сцената ми е убежище и бягство. Сцената е моята къщичка в гората. Само там съм жив и мърдам.

Сега обаче трябва да реша от коя страна да застана. Защото има пукнатина, която се превръща в пропаст и трябва да реша. Трябва. Въпроса е не да бъда или не. По-сложно е. Трябва да реша дали да ви разделям или не. Аз лично да стана разделител. Да ви разделям на сертифицирани и несертифицирани; на здрави и болни; на умни и глупави; на красиви и грозни; на ганьовци и алековци; на андрешковци и нападжии... Но не мога. Просто не мога. Не мога да ви кажа: довечера с Уикеда ше цъкаме в мазе. Елате. Ше бъде яко, само ще трябва да ви проверя сертификатите. Да знам. Не аз лично. Такава е наредбата и обстановката, но не мога. Всичко приемам лично - аз съм тоя, който казва: ти - да, ти - не, съжалявам, нищо не зависи от мен, просто си върша работата. Аз лично. Никой друг. Знам, че е глупаво и наивно, но наистина съм такъв - приемам всичко лично. Не се правя. За първи път в живота си се изправям пред въпрос, който има само два възможни отговора - да и не. Няма - еми, не знам, не мога да преценя, ше видим... И аз реших да кажа не. Не защото мисля, че е правилно. Не. Най-вероятно греша. Казвам не, защото не мога. Не мога да ви разделям на каквото и да било. Не. Не и аз. Без мен. Всъщност като се замисля е много просто. Просто е защото знам. Знам едно нещо със сигурност. Знам, че ако ви разделя ще се намразя и къщичката в гората вече няма да е убежище, а затвор.

Ерол Ибрахимов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

8

clinical

05.12 2021 в 00:29

@ваксиниран
Ти нали си се предпазил? Или ваксата не пази достатъчно здравето ТИ?
Що трее да задължаваш МЕН да мисля кат необразованяк кат ТЕБ?
В едно общество, умните хора рядко надвишават 15%. Това занчи, че масата е рядко тъпа, за сметка на това, преобладаваща.
И са кажи: де е логиката тъпите, щот са повече, да командват умните, които са по-малко?
Ъъъъ, кво?

11300

7

yoghurt

04.12 2021 в 20:37

Защото много мои приятели и познати го прекараха и ми казаха. Знам го от опит и просто споделям. А нима Швейцария или Южна Корея, които са почти с 80-90 процента покритие, но с повече случай, в Южна Корея - 60 процента от новите случаи са на ваксинирани - не ти отварят очите? Не ваксината, ами имунитетът предпазва. Ваксината го предизвиква. А страхът замъглява разсъдъкът ипредизвиква масовата истерия и разделение, на които сме свидетели.

1331

6

ваксиниран

04.12 2021 в 19:56

При все че има десетки или стотици хиляди фалшиви сертификати, защо изобщо си мислите, че процентът заразени ваксинирани е релевантен в БГ? Болниците са пълни основно с неваксинирани. Ваксинирахте се, не си правете експерименти със здравето МИ.

11300

5

yoghurt

04.12 2021 в 19:02

Като чете човек емоционалните епитети, ще си каже че се е изгубила способността за спокойно разсъждение. Или пък че днес не 20 процента от положителните проби са на ваксинирани, като преди три месеца бяха 13%.

4164

4

Egocentric Eccentric

04.12 2021 в 19:00

Милена се бори с "извратеняците", Хазарта депутат, Ерол антиваксър.

4164

3

Egocentric Eccentric

04.12 2021 в 18:52

Тая година ми е тръгнало да се разочаровам от музикантите, с чиято музика съм израстнал.

1067

2

StinkingSonOf

04.12 2021 в 17:12

Много интересно как не му пречи да дели хората на такива с билети и без билети на входа на концерта.

6245

1

kokoten

04.12 2021 в 16:21

Келеша си е келеш....малко внимание за позаглъзналата кариера на Ерол....