'Един свят: Заедно вкъщи': Лейди Гага и много световни звезди пеят от домовете си на Великден

OFFNews 15 април 2020 в 22:40 3643 0

Снимка people.com

Тейлър Суифт, Дженифър Лопес и Опра Уинфри се включват в глобалната инициатива "Един свят: Заедно вкъщи" в чест на здравните работници, които са на първа линия в борбата с коронавируса, съобщи Ройтерс.

Телевизионното предаване - комбинация от музика, комедийни скечове и разкази на лекари, сестри и работещи в магазини за хранителни стоки, ще се излъчи на 19 април, предшествано на 18 април от шестчасова стрийминг програма с участието на спортни звезди, като шампиона от Формула 1 Луис Хамилтън, скиорката Линдзи Вон и десетки певци и актьори.

Инициативата "Един свят: Заедно вкъщи" засега е най-голямата в подкрепа на работещите на първа линия в борбата с коронавируса. Тя се организира от Световната здравна организация (СЗО) и групата "Глоубъл ситизън". Участието на звездите в нея ще е дистанционно заради наложената изолация.

Лейди Гага обяви предстоящото предаване миналата седмица. Оттогава участниците в него се увеличиха многократно, като се включиха световни звезди - Алиша Кийс, Ейми Поулър, Андреа Бочели, Аквафина, Били Айлиш, Били Джо Армстронг от Green Day, Бърна Бой, Камила Кабейо, Селин Дион, Крис Мартин, Дейвид и Виктория Бекъм, Еди Ведър, Елън Дедженеръс, Елтън Джон, Финиъс, Идрис и Сабрина Елба, Джей Балвин, Дженифър Лопес, Джон Ледженд, Кейси Масгрейвс, Кийт Ърбан, Кери Уошингтън, Ланг Ланг, Лизо, LL COOL J, Лупита Нионго, Малума, Матю Макконъхи, Опра Уинфри, Пол Маккартни, Фарел Уилямс, ПриянкаЧопра Джонас, Сам Смит, Шах Рук Хан, Шон Мендес, Стиви Уондър, Тейлър Суифт и Ъшър.

Инициативата не е обявена за набиране на средства, но ще насърчи филантропи и компании да допринесат към фонда за солидарност на СЗО. Миналата седмица Лейди Гага обяви, че вече са набрани повече от 35 милиона щатски долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови