Божидар Димитров издейства допечатка на "откраднатата" си книга

ОFFNews 09 април 2015 в 12:42 4213 2

Книгата на Божидар Димитров „12 мита в българската история”, чието авторство бе откраднато от плевенско издателство, ще бъде преиздадена, но този път с договор с реалния автор.

Това съобщиха от Националния исторически музей, чийто директор е проф. Божидар Димитров.

„Книгата от години не може да бъде намерена в книжарниците, въпреки огромните тиражи и за да откраднат точно нея, а не някоя друга от книгите ми, означава, че е правено проучване и е установено, че се търси. За да не я крадат повече, ще отпечатаме голям тираж, а ако свърши - още един и т.н. А на плевенските фалшификатори, както и на евентуални други от различни градове, препоръчвам други мои високотиражни книги: „Десетте лъжи на македонизма”, „Войните за национално обединение”, „ Истинската история на Освобождението 1860 - 1878”, „Българската християнска цивилизация” и др., коментира Димитров.

Преди дни в Националната библиотека се появи книгата "12 мита в българската история" на проф. Божидар Димитров само че подписана от Антонио Иванджиков - футболист в Спартак-Плевен и студент по „Книгоиздаване” във Велико Търново.

По закон в библиотеката отиват по три броя от всяка издадена в България книга. Така служителите забелязват, че между двете книги - тази на проф. Димитров и тази на Иванджиков, разликите са само две: името на автора иснимките, които отсъстват в изданието на студента.

В телефонен разговор с проф. Димитров Антонио разказа какво всъщност се е случило. Футболистът обясни, че му е била поставена задача от университета, като основната идея е била студентите да покажат как се стига до печатницата и следователно как се отпечатва една книга. Така Иванджиков попаднал на съдържанието, качено в интернет, на "12 мита в българската история". Футболистът поискал да се отпечата само едно издание, за да може да го предаде по време на упражненията в университета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!