Футболист преписа и открадна книга на Божидар Димитров

OFFNews 08 април 2015 в 10:14 7712 5

В Националната библиотека се появи книгата "12 мита в българската история" на проф. Божидар Димитров само че подписана от Антонио Иванджиков - футболист в Спартак-Плевен и студент по „Книгоиздаване” във Велико Търново, съобщава Нова телевизия. 

По закон в библиотеката отиват по три броя от всяка издадена в България книга. Така служителите забелязват, че между двете книги - тази на проф. Димитров и тази на Иванджиков,  разликите са само две: името на автора иснимките, които отсъстват в изданието на студента. 

В телефонен разговор с проф. Димитров Антонио разказа какво всъщност се е случило. Футболистът обясни, че му е била поставена задача от университета, като основната идея е била студентите да покажат как се стига до печатницата и следователно как се отпечатва една книга. Така Иванджиков попаднал на съдържанието, качено в интернет, на "12 мита в българската история". Футболистът поискал да се отпечата само едно издание, за да може да го предаде по време на упражненията в университета. 

„Стана ми неприятно като на всеки окраден човек. Това се пише цял живот”, коментира проф. Божидар Димитров, но заяви, че няма да съди студента, тъй като е сигурен, че не той, а от печатницата, където Антонио е изпратил документа, са виновни за случилото се. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови