Футболист преписа и открадна книга на Божидар Димитров

OFFNews Последна промяна на 08 април 2015 в 10:14 7172 5

В Националната библиотека се появи книгата "12 мита в българската история" на проф. Божидар Димитров само че подписана от Антонио Иванджиков - футболист в Спартак-Плевен и студент по „Книгоиздаване” във Велико Търново, съобщава Нова телевизия. 

По закон в библиотеката отиват по три броя от всяка издадена в България книга. Така служителите забелязват, че между двете книги - тази на проф. Димитров и тази на Иванджиков,  разликите са само две: името на автора иснимките, които отсъстват в изданието на студента. 

В телефонен разговор с проф. Димитров Антонио разказа какво всъщност се е случило. Футболистът обясни, че му е била поставена задача от университета, като основната идея е била студентите да покажат как се стига до печатницата и следователно как се отпечатва една книга. Така Иванджиков попаднал на съдържанието, качено в интернет, на "12 мита в българската история". Футболистът поискал да се отпечата само едно издание, за да може да го предаде по време на упражненията в университета. 

„Стана ми неприятно като на всеки окраден човек. Това се пише цял живот”, коментира проф. Божидар Димитров, но заяви, че няма да съди студента, тъй като е сигурен, че не той, а от печатницата, където Антонио е изпратил документа, са виновни за случилото се. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2015 в 05:25

В статията е споменато,че съдаржанието е било качено в интернет. Следователно не имало преписване, а копи-пасте :)

08.04 2015 в 14:09

Хубава работа, ама ритнитопковска, е, един друг, модерен ляв, доктор хонорис кауза стана, учена работа, а този абдал не е на ниво щом е тръгнал професорчето божко, световно известния ДС вампиро - таласъмолог да приписва и копира, язък за момчето, много ще просто и неграмотно.

08.04 2015 в 12:02

чудно обаче, всичките му колеги се оправили, но при него станала грешката и той милия жертва.

08.04 2015 в 10:41

Цялата история има по-скоро комично-хумористичен характер...

08.04 2015 в 10:35

Разберете, заглавието е ОКСИМОРОН - "футболист преписа"... тоя, ако е написал нещо повече от СМС или коментар у Фейса, ще си изям шапката.