Божидар Димитров втрещен, откраднали му книга

ОFFNews 06 април 2015 в 15:30 3708 5

Снимка Архив

Книгата "12 мита в българската история" на проф. Божидар Димитров се появила с името на чужд автор в Народната библиотека "Св.Св. Кирил и Методий", съобщиха от Националния исторически музей. 

Според информацията на НИМ "директорката на библиотеката проф. дфн. Боряна Христова изпаднала в ступор, когато, преглеждайки новопостъпили книги в библиотеката, с изумление видяла известната книга на проф. Божидар Димитров „12 мита в българската история” /120 хиляди екземпляра, продадени за една година/ в съвсем друго състояние. Корицата била същата, текстът - същият, само името на автора било друго - Антонио Иванджиков. Издателството, отпечатало книгата, е „Печатница НИМА” ЕООД, Плевен.

Когато Божидар Димитров се снабдил с книгата на... Иванджиков, се втрещил не по-малко, продължават от НИМ. 

„Крали са ме през близо 40-годишната ми дейност като автор. Откраднати ми бяха още като млад автор две статии; редовно ми крадат студии, идеи, заглавия, но да ми откраднат цяла книга – е, това не беше ми се случвало”, коментира Димитров.

„Доколкото знам, компетентните органи, защитаващи авторското право, вече са сезирани, но какво ще направя аз, ще видя по нататък. Все още съм зает с подготовката на тракийската изложба в „Лувъра“, а напоследък съм зает и с подготовката на изложба в Кремълския музей в Москва. Като се освободя, ще видя какво ще ги правя тези юнаци”, допълва той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови