Борислава Танева подаде оставка като заместник-министър на културата

OFFNews 16 февруари 2023 в 14:44 2596 0

Борислава Танева

Снимка Архив OFFNews

Борислава Танева

Един от двамата заместници в кабинета на бившия министър на културата Велислав Минеков - проф. Борислава Танева, подаде оставка.

Новината бе съобщена от Танева в нейния фейсбук профил.

"За моето семейството и близкото ми обкръжение не е тайна, че от доста време все по-сериозно и по-често говоря за желанието си да се оттегля от поста, който заемам в МК. Това желание се избистри окончателно и се превърна в решение да подам официално своята оставка като зам.-мин. на културата, което и направих преди малко. Истината е, че изключително интензивната работа на два фронта (в МК и в НМА), продължаваща на пресекулки вече втора година, ме изтощи крайно и вече не се чувствам толкова ефективна, колкото трябвам и на екипа в МК и на студентите си, на семейството и на себе си" - написа професор Танева, която дълги години бе и заместник-ректор по художествено-творческата и международна дейност на Национална музикална академия "Панчо Владигеров".

В своя емоционален текст Танева акцентира върху свършеното от нея и целия екип на Министерство на културата през последните месеци.

"Участвах в много битки, а особено горда съм, че на два пъти изиграх „главна роля“ в тежката битка за спасяването на Държавните културни институти в областта на сценичните изкуства през изключително неблагоприятните ковидни и пост-ковидни времена, в които ми се падна „честта“ да работя. И да, успяхме! Два пъти! И през 2021, и през 2022 година изработеното от нас ПМС осигури живот на Държавните културни институти и не се стигна до фалити."

Борислава Танева изказва благодарност на Велислав Минеков и пожелава успех и на новия служебен министър Найден Тодоров.

"Предстоят нови битки за българската култура, за които от сърце искам да пожелая успех на Найден Тодоров в тази му нова роля. Вярвам му!" - завършва  професор Танева, която, докато беше служебен зам.-министър, стана баба, при това два пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови